САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 791927Укупно посета:
  • 2507308Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗЛОЧИН ОСТАЈЕ ЗЛОЧИН

Удружене државе НАТО алијансе, предвођене Америком, без објаве рата и мимо икакве сагласности Савета безбедности ОУН, зликовачки су напале ракетама пре 19 година нашу отаџбину. Тај криминални акт, који је одузео многобројне животе и уништио свеколику инфраструктуру и омогућио отимање српске јужне покрајине Косово и Метохија, срамни чин на крају двадестог столећа, остао је некажњен на међународној сцени којом и даље настоји да влада сила топуза.

Одлука Беле куће у Вашингтону, где је столовао Бил Клинтон са камарилом, усаглашена у шенућим тобоже демократским и цивилизованим европским престоницима, донета је после низа крвожедних притисика на нашу државу да се одрекне суверенитета и територије у корист терористичке шиптарске гериле коју је, кратко време пре тога, америчка власт држала на ”црној листи” опасних по не само територију нашег континента.

Наредбу да крене разбојнички напад формално је пренео шпански вајни социјалиста Хавијер Солана команданту НАТО трупа америчком генералу Веслију Кларку.

За 78 дана, или једанаест црних недеља, натовски ”храбри” јуришници сасули су по недужном народу 1.300 крстарећих ракета и чак 37.000 строго забрањених касетних бомби, а у 420.000 пројектила укупне тежине 22.000 тона налазио се, и не само у њима, осиромашени уранијум од којег су страдали, и даље страда, у великим мукама неизбројани озрачени људи.

У продуженом удруженом злочину, током агресије, убијено је до 2,5 хиљаде људи, неколико пута више рањено, многи са тешким последицама.

Натовци су уништили школе, болнице, мостове, стамбене комплексе, путеве, пруге, домове здравља, дечје јаслице, споменике културе – ум несавесних налогодаваца и верних извршилаца налагао је да све, што је у визури најсавременије технологије, мора у овом делу Европе бити сравњено. Метеријална штета се цени на стотине милијарди неисплаћених долара.

Тортура је окончана војно-техничким споразумом у Куманову и Резолуцијом 1244 Савета безбедности ОУН, која је на снази и ни једном речју не предвиђа ”одузимање Косова и Метохије”.

И ове године, широм наше Републике, обележен је почетак мучког напада НАТО са поруком да злочин остаје злочин.

Одговор нашег народа је и у широкој анкети да најмање 84 одсто референтно испитаних грађана ни по коју цену не жели учлањивање Србије у НАТО.

Овакав став је и у духу званичне политике да Република Србија остаје војно неутрална градећи мостове према свима који не угрожавају нашу сувереност, независност, територијални интегритет.

Поводом 19-годишњице натовске агресије, у Београду су, на више места, полагањем венаца, одали дужну пошту страдалницима представници власти, Војске, МУП, патриотских организација, амбасада пријатељских држава.

У парку Ташмајдан, у центру Београда, на споменик убијеној деци у бомбардовању, венац СУБНОР-а Србије положили су чланови Председништва Душанка Лукић Хавелка и генерал Видоје Пантелић.

У Парку пријатељства, на ушћу Саве у Дунав, на Споменик вечни пламен, пошту су одали члан Председништва СУБНОР-а Србије Владимир Бабшек Орешковић и члан Републичког одбора  Милош Богићевић.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Rain and Snow
07:0816:29 CET
SunMonTue
3/1°C
3/0°C
2/0°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.