САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 776782Укупно посета:
 • 2475104Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

МЛАДИ У ИСТОМ СТРОЈУ

Градски  одбор СУБНОР Београда организује у Барајеву антифашистички камп за младе чланове организације.

Од 8. до 11. августа ће тридесетак девојака и младића из целе Србије и неколико њихових вршњака из Грчке, Венецуеле и Русије, бавиће се питањима везаним за антифашизам.

У више радионица разговараће се о антифашизму као прогресивној цивилизацијској слободарској и културној тековини; о савременом односу према антифашистичком наслеђу у Србији, Грчкој и Венецуели, о повампиреном фашизму као последици кризе капитализма и другим темама. Водиће се разговори са борцима НОР-а, приказиваће филмови са партизанском тематиком и друге активности.

У склопу рада  кампа, одржаће се и „еколошка радна акција“ по узору на некадашње ОРА.

Првог дана рада кампа планирано је да амбасадорска Боливарске Републике Венецуеле госпођа др. Дија Надер де ел Андари одржи предавање о  друштвено-економској ситуација у Латинској Америци.

Иначе, камп овакве врсте одржава се већ другу годину. Овог пута и уз логистичку подршку општинских власти у Барајеву.

2 реаговања на Антифашизам

 • SUBNOR-ac каже:

  Sve pohvale za mlade članove SUBNOR-a koji neguju kroz kamp antifašističke tekovine i vrednosti NOR-a naših naroda i narodnosti smatram da omladina SUBNOR-a treba da ima što češće i intenzivnije aktivnosti i da se što više druži u budućnosti ne samo jednom godišnje zavreme letnjeg antifašističkog kampa nego utoku cele godine kroz razne animacije i aktivnosti za omladinu SUBNOR-a u organizaciji SUBNOR-a Srbije to je moj predlog takođe bi dodao da link sajta kampa http://antifasistickiletnjikamp.org.rs/ treba da stoji na sajtu SUBNOR-a radi upoznavanja omladine sa dotičnim kampom, naravno ukoliko nije isteklo vreme za prijavu i učešće u dotičnom kampu.

 • pedjaza каже:

  Održavanje ovakvog kampa za mlade ne može, a da se se ne pohvali. To je svakako odličan potez organizatora, a ono što ne raduje je relativno mali broj kampera.
  Poprilična zatvoireniost SKOJ-a, omladinske komunističke organizacije koja je jedan od organizatora ovog kampa, za ljude čiji stavovi nisu na tvrdoj liniji njihovog programa, odrazila se i na malu zainteresovanost za ovaj kamp, bez obzira na njegov bogat i kvalitean sadržaj.
  Posebno je pohvalno što kamp nema politički, već čisto antifašistički karakter i što su u njegove aktivnosti uključeni i ljudi iz drugih zemalja.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Fair
05:0920:19 CEST
WedThuFri
26/19°C
23/18°C
27/17°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.