САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789318Укупно посета:
  • 2499084Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ВЕЛИКИ ДОПРИНОС ЗАЈЕДНИЧКОЈ БОРБИ

Србија и српски народ дали су велики допринос победи антифашизма и садашњим напорима да се зло прошлих времена било где и на који начин обнови. У томе је изузетан значај и улогу коју је имао и има СУБНОР Србије као баштиник славне историјске прошлости.

Ово је, поред осталог, речено у информативном гласилу Светске организације бивших бораца ФМАК која, са седиштем у Паризу, окупља чланство у преко 80 држава на свим континетима.

ФМАК је објавио подужи текст о октобарској прослави Београда поводом седме деценије слободе после бриљантне заједничке операције јединица Народноослободилачке војске и партизанских одреда и совјетске Црвене армије у Другом светском рату. Уз афирмативни извештај објављене су и две упадљиве фотографије. На једној је дугачак строј ослободилаца Београда у биткама са фашистичком армадом и њеним помагачима из домаћих редова, кад су се негдашњи партизани појавили на широкој позорници у Сава центру, на завршној свечаној приредби и били дочекани дуготрајним поздравима. На другој слици је детаљ са војне параде, којој је присуствовао и председник Русије Владимир Путин.

У тексту су, иначе, набројане и делегације бораца из других земаља и сусрети које је председник СУБНОР-а проф.др Миодраг Зечевић, са члановима Предсeдништва, имао током октобарских свечаности.

Бележење значајног догађаја за Србију и српски народ, а тиме и за СУБНОР Србије, представља још један упечатљив доказ о улози и снази антифашистичке идеје и јединственог покрета који настоји да спречи повратак ретроградних појава.

Као још један доказ признања СУБНОР-у сведочи и својеврсни поклон. Министарство одбране је, наиме доставило Републичком одбору комплетан снимак параде „Корак победника“, који је Председништво проследило свим окружним одборима да би и на тај начин подстакло даљи успешан рад и припреме за овогодишњу прославу краја Другог светског рата. Министар одбране Братислав Гашић је, у исто време, доделио председнику СУБНОР-а Србије, проф.др Миодрагу Зечевићу, престижну Војну спомен медаљу за изузетан допринос систему одбране Републике Србије.

 

clanak 20. oktobar

Једно реаговање на Антифашизам

  • pedjaza каже:

    Nije da se rukovodstvo i članstvo SUBNOR-a Srbije samo hvali ugledom koji uživa među boračkim i antifašističkim organizacijama drugih zemalja i u međunarodnim krugovima.
    Tekst o doprinosu naše zemlje i naroda u slamanju fašizma, koji je objavljen u glasuli FMAK-a, neoborivi je dokaz da najveća boračka organizacija u Srbiji zaista ima visok stepen poštovanja širom sveta.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Partly Cloudy
07:0715:57 CET
WedThuFri
min -2°C
3/-3°C
4/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.