САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 776625Укупно посета:
  • 2474859Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗАЈЕДНО  ЗА  ИСТЕ  ЦИЉЕВЕ

У историјском Орашцу одржан је, на иницијативу СУБНОР-а Аранђеловца, оснивачки састанак Клуба високих и виших официра који су по месту рођења или становања са подручја општине.

Састанку је присуствовало око 30 пензионисаних војних лица и резервних официра, чина од мајора до генерала, док укупно чланство Клуба број 50 официра. Поред чланова Председништва ОО СУБНОР Аранђеловац, присутни су били и представници неколико удружења грађана, МЗ Орашац и општине Аранђеловац.

Клуб је колективни члан Савеза удружења борачких организација општине Аранђеловац.

Отварајући састанак, председник ОО СУБНОР-а, мајор у резерви Рајица Радосављевић, у уводној речи је истакао да је циљ оснивања Клуба да се организационо повеже што већи број виших и високих официра са овог слободарског подручја, да се искористи њихово огромно стручно и животно искуство, оствари видан допринос очувању и неговању слободарских традиција и обезбеди ефикасна подршка и помоћ у остваривању основних активности Савеза удружења борачких организација.

На састанку су изабрани председник клуба – генерал Петар Чорнаков, подпредседник пуковник Живко Пајевић и секретар – потпуковник Томислав Лукић. Захваљујући на указаном поверењу да води овај Клуб, генерал Чорнаков је нагласио да ће основна преокупација бити проблематика која је везана за позив официра и да ће активности бити усмерене да допринесу квалитетнијем раду удружења борачких организација.

Присутнима се обратио и председник Фонда „Први српски устанак“, Дарко Павловић, који је поздравио иницијативу Председништва ОО СУБНОР-а и изразио уверење да ће дати праве резултате.Скуп је поздравио и председник општине Аранђеловац, проф. Бојан Радовић.

Једно реаговање на Аранђеловац

  • pedjaza каже:

    Osnivanjem ovakvog kluba svakako se daje značajan doprinos daljem jačanju SUBNOR-a u lokalnoj sredini u Aranđelovcu. Aktivni, rezervni i penzionisani oficiri predstavljaju značajnu pokretačku snagu u negovanju slobodarskih tradicija, polazeći od same prirode poziva za koji su se opredelili. Odabravši da budu na braniku otadžbine, da obavljaju komandne dužnosti u osposobljavanju ljudi za odbrambene aktivnosti u ratu i delovanje u miru, dokazali su da im je sloboda zemlje i naroda na prvom mestu. Zbog toga ovakav klub predstavlja veliko bogatstvo za SUBNOR i on treba da bude primer vojnim starešinama u drugim gradovima i u čitavoj Srbiji.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Sunny
05:0720:20 CEST
MonTueWed
29/19°C
26/18°C
26/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.