САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784853Укупно посета:
  • 2490463Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

У СЛАВУ ХРАБРИХ РАТНИКА

Поносни потомци славних ратника са Цера и Гучева, Мачковог Камена и Колубаре, са Кајмакчалана и Солунског фронта, окупили су се испред Спомен костурнице у Аранђеловцу поводом 100.годишњице Колубарске битке у Првом светском рату.

Ту су заједнички вечни  мир нашли ратници српске и аустроугарске војске, изгинули у крвавом рату 1914.године – око 4.000 младих људи.

Многобројне грађане, поштоваоце и делегације из разних крајева Србије су поздравили председник Шумадијског округа Удружења потомака ратника Србије од 1912.до 1918.године Радомир Милошевић и председник Општине Аранђеловац Бојан Радовић.

СУБНОР Србије представљали су генерали, потпредседник др Бранислав Поповић и члан Председништва Видосав Ковачевић.

Венце палим ратницима у Првом светском рату су положиле делегације Општине Аранђеловац, Удружења потомака ратника Србије, СУБНОР-а Србије, као и СУБНОР-а Крагујевца, Аранђеловца, Раче, Тополе, Адашеваца, Горњег Милановца, Пријепоља.

Химном Удружења потомака ратника Србије „Марш на Дрину“, у сали хотела „Рујна зора“, почела је свечана академија посвећена стогодишњици Великог рата и победе српске војске у Колубарској битки. Културно-уметнички програм су извели ученици Средње техничке школе из Аранђеловца које је предводила професор историје Ана Настић.

Председник Општинског одбора СУБНОР-а Аранђеловац, Радомир Радосављевић, уручио је Повеље захвалности појединцима и организацијама који су током протекле године помогли рад борачких организација и организовање обележавања значајних датума из наше историје.

На скупу је говорио и потпредседник СУБНОР-а Србије др Бранислав Поповић. Пренео је поздраве председника Републичког одбора СУБНОР-а Србије проф.др Миодрага Зечевића и, посебно, истакао низ акција у овој години на измаку које борачка респектибилна организација спроводи у интересу свог чланства и бољитка друштва у целини.

Једно реаговање на Аранђеловац

  • pedjaza каже:

    Pobeda u Kolubarskoj bitci je još jedan u nizu dokaza da kada je složna i dobro organizovana, srpsku vojsku ne može poraziti ni brojnija, nadmoćnija, tehnički opremljenija ni uvežbanija neprijateljska vojska.
    Sloga koja je tada vladala među narodom i vojskom, preko potrebna nam je danas, kada su naši građani podeljeni oko mnogih stvari, kada gotovo o svakom značajnom pitanju za državu, imamo bar dve oprečna i suprotsvaljena stava, kada smo došli do toga da budemo nesložni čak i oko stvari koje su očigledne.
    Podsećanja na slogu iz mnogih istorijskih događaja nam ne bi bila na odmet, budući da istorija ne treba da bude samo puka interpretacija onoga što se nekada događalo, već i nauka iz koje ćemo izvlačiti pouke za sadašnjost i budućnost.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mostly Cloudy
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
14/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.