САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 776706Укупно посета:
  • 2474968Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ИСТИ  СТРОЈ БОРАЦА

Поводом 70-то годишњице Прве мешовите артиљеријске бригаде НОВЈ, у Крагујевцу је одржан скуп бораца и старешина ове прослављене бригаде чији ратни пут почео 21. новембра 1944. године када је наредбом бр. 132 Врховног команданта маршала Тита формирана и прошла ратни пут од Београда преко Сремског фронта до Словеније.

Успомене на ратни пут бригаде евоцирао је пуковник Радослав Крсмановић Радослав, као и борци из истог састава пук. Алекса Милановић а из мирнодопског састава пук. у пензији Драган Мадић, председник секције која је и колективни члан СУБНОР-а .

За допринос у неговању традиција ове бригаде захвалнице су уручене СУБНОР-у Крагујевац, УВП Крагујевац и борцима бригаде Алекси Милановићу, Радославу Крсмановићу, Миодрагу Марковићу и  Жарку Алавањи.

Председник секције Драган Мадић одао је посебно признање борачкој организацији и истакао да без њихове подршке и помоћи не би било овог дружења.

1. artiljerci

Једно реаговање на Артиљерци на окупу

  • pedjaza каже:

    Prva mešovita artiljerijska bigada NOVJ je sačuvala sećanje na svoj oslobodilački put, kroz postojanje sekcije koja okuplja borce, starešine i pripadnike njenog mirnodopskog sastava. Obeležavanje sedamdesetogodišnjice od njenog osnivanja bila je idealna prilika da se stariji podsete, a mlađi upoznaju sa njenim podvzima.
    Zahvalnice kojie je dobio Gradski dobor SUBNOR-a Kragujevca i druge organizacije i pojedinici, potvrda je dugogodišnje uspešne saradnje, karakteristične za mnoge organizacije ovakvog tipa iz Kragujevca i okoline.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Mostly Cloudy
05:0820:19 CEST
TueWedThu
27/18°C
26/19°C
24/17°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.