САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782253Укупно посета:
  • 2485885Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

УВЕК  ПОНОСНИ  НА  СВОЈУ  БОРБУ

Увек смо били и бићемо поносни на славну народноослободилачку партизанску борбу, слободарски отпор непријатељу под руководством КПЈ и друга Тита, никад нас у томе нико не може поколебати, историјска истина о Другом светском рату је затворена.

Ово су поручили, у оквиру прославе Четвртог јула, чланови СУБНОР-а Београда окупљени на заједничкој манифестацији око монументалног споменика у средиште Батајнице.

Свечаност је отворио председник месног одбора Слободан Нештинац, а потом је говорио председник Градског одбора СУБНОР-а Београда пуковник Бора Ерцеговац о славним данима слободара и уникатном антифашистичком фронту у који се силом на срамоту покушавају да шлепују, после седам деценија, доказани сарадници окупатора. На скупу је првобарац Милева Вујовић Новак читала своје родољубиве песме, а надахнуто казивао и доктор Срдић поздрављен бурним аплаузом слушалаца.

На споменик борцима положени су венци борачких организација, локалне самоуправе, а посебно Војске Србије. У Батајници су, на свечаности, учествовали си представници руководства СУБНОР-а Србије Душан Чукић, Видосав Ковачевић и Мирољуб Васић.

Једно реаговање на Батајница

  • pedjaza каже:

    Još jednom je SUBNOR Beograda pokazao kako treba obeležiti Dan boraca, nekada državni šraznik u SFR Jugoslaviji, a danas, od strane mnogih, uglavnom zaboravljeni datum.
    A ne treba ga zaboravljati jer je to dan kada je 1941. CK KPJ doneo odluku o podizanju ustanka protiv fašističkih okupatora. Zbog toga je 4. jul postao dan stotina hiljada onih koji su sa petokrakom na kapi ustali u odbranu i oslobođenje svoje zemlje od fašističkih okupatora, ali i dan njihovih potomaka, članova porodica i svih poštovalana NOR-a.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Rain Shower
06:2818:32 CEST
MonTueWed
13/6°C
16/4°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.