САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 794145Укупно посета:
  • 2511300Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ЗЛО НЕ СМЕ ДА СЕ ПОНОВИ

У оквиру централне државне церемоније поводом Међународног дана сећања на жртве холокауста, изасланик Председника Републике Србије, министар у Влади Зоран Ђорђевић, положио је венац на споменик крај обале Саве, у близини стравичног фашистичког логора у Другом светском рату.

Пошту је одао и председник Скупштине Београда Никола Никодијевић. Уз највише државне почасти жртвама су се поклонили и представници организација и друштава који чувају успомене на страдалнике. Међу њима и чланица Председништва СУБНОР Србије Душанка Лукић Хавелка.

Изасланик председника Републике Србије Зоран Ђорђевић истакао је да је Други светски рат и за јеврејски и за српски народ био славан, али и тужан.

”Са једне стране, велика победа 1945. године зачињена је највећим злоделом које памти свет од његовог постанка. Холокауст, као симбол страдања јеврејског народа и геноцид над српским и ромским народом под зликовачким режимом Адолфа Хитлера и његових савезника и следбеника у Европи, били су највећа срамота коју је свет дозволио.

Међународни дан сећања на жртве холокауста установљен је 1. новембра 2005. године резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација. Други светски рат однео је, поред осталог, преко шест милиона недужних жртава – припадника јеврејског народа. Аушвиц, Треблинка, Маутхаузен, Дахау, Мајданпек, Јасеновац, Старо Сајмиште, Јајинци, логор „Црвени крст” у Нишу, само су нека од масовних стратишта невиних жртава – истакао је министар Зоран Ђорђевић, упозоривши да су антисемитизам, етничка и религијска мржња и даље присутни у свету, те да се цивилизована друштва морају борити против таквих рецидива.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Sunny
06:3617:07 CET
SatSunMon
10/-1°C
12/1°C
13/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.