САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 781879Укупно посета:
  • 2485017Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

САРАДЊА У ИНТЕРЕСУ СРБИЈЕ

СУБНОР Србије ће и даље, као државотворна патриотска слободарска и вишељудна антифашистичка организација, наставити у активностима, на домаћем и међународном плану, да подржава напоре за бољитак наше државе у свим областима.

Ово су изнели чланови Председништва у разговору са министром за борачка питања Зораном Ђорђевићем, који је дошао, између осталог, да још једном честита СУБНОР-у Сретењски орден што је указом доделио и уручио Председник Републике.

У дужем разговору су председник СУБНОР-а Душан Чукић и чланови Председништва информисали министра Ђорђевића о низу потеза у наредном периоду, посебно везаним за прославу великог јубилеја – седам деценија постојања организације.

У том склопу предвиђа се и окупљање антифашиста Балкана, који би на основу исказаног интересовања  били вољни да у Београду анализирају стање у свету уопште и посебно на европском полуострву које је увек досад, на жалост, било монета за поткусуривање и такозвано буре барута коме и у овом периоду примичу фитиљ да би изазвао несагледиве последице.

На састанку је било речи и о плебицитарном захтеву нашег чланства да се врати друштвени статус организацији који су реваншистички укинуле досовске власти и желећи да науде СУБНОР-у сврстали га међу удружења са којима нема никакве програмске везе нити додирне тачке у раду који доприноси развоју и правом путу Републике Србије.

Покренуто је, такође, питање очувања историјских споменика и упорних покушаја појединаца, на пример у Зрењанину, да силом на срамоту, промене име месту и на тај начин се обрачунају са антифашистима и врате на сцену ретроградну идеологију која је у многим периодима свима само доносила зло.

У разговору је министар Зоран Ђорђевић изнео низ детаља везаних за  популацију ветерана и потврдио, као и у ранијим приликама, да је сарадња са СУБНОР-ом у интересу Србије.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Clear
06:2318:39 CEST
ThuFriSat
29/16°C
29/15°C
28/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.