САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782253Укупно посета:
  • 2485885Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

ШИРИ СЕ САРАДЊА

Делегација Градског одбора СУБНОР Београда, коју ће предводити председник Бора Ерцеговац и заменик председника мр Милан Атељевић, положиће 2. октобра венац на споменик народном хероју Жарку Зрењанину у центру највећег града у Банату, поводом Дана ослобођења од фашистичког окупатора.

Ово је, између осталог, договорено на састанку представника два одбора.

Како је истакао Бора Ерцеговац, успостављање сарадње са борачким удружењима са простора целе Србије је само један од бројних сегмената планских активности усмерених ка јачању односа и даљег подржавања и уважавања борачких одбора од локалних самоуправа.

Указујући да је СУБНОР Зрењанина, друге по бројности организација бораца – одмах иза града Новог Сада – са најразуђенијом мрежом активних месних удружења у Војводини, Неђо Папић, председник зрењанинских бораца изразио је подршку оваквим иницијативама, које долазе из најзначајније и највеће српске борачке организације.

Борци НОР-а, њихови потомци и поштоваоци ослободилачких традиција Зрењанина, једногласно подржавају предлог и идеју о потписивању Повеље о сарадњи ова два одбора, које би требало да уследи већ на наредној свечаној седници Градског одбора СУБНОР Београда, на којој ће бити обележен Дан ослобођења Београда у Другом светском рату.

У једночасовном разговору је указано на неопходност шире размене искустава на омасовљењу борачке организације, сарадњи са удружењима сличних програмских оријентација, како у земљи тако и иностранству, као и са организацијама, установама и институцијама задуженим за заштиту споменика културе, посебно о из ослободилачких ратова.

2 реаговања на Београд, Зрењанин

  • Todor Pavlov каже:

    Zrenjanin i građani Zrenjanina su od vajkada bili slobodarski nastrojeni ka slobodi zato je jedan takav grad i iznedrio druga Žarka Zrenjanina koji je upmaćen po svojim oslobodilačkim delima i političim zalaganjima za Komunističku partiju Jugoslavije.

  • pedjaza каже:

    Zrenjanin, grad koji nosi ime slavnog narodnog heroja Žarka Zrenjanina i u praksi je opravdao zaslugu da nosi to časno ime. Brojnost članova SUBNOR-a u tom gradu, kao i aktivna mreža mesnih organizacija, samo dokazuju visoku svest meštana ovog grada o tekovinama NOR-a i veličini antifašističkih vrednosti. Od drugova iz SUBNOR-a Zrenjanina treba učiti i saradnja gradskih odbora Zrenjanina i Beograda je dobar potez, koji bi trebalo da slede i mnogi drugi odbori u Srbiji, a li i udruženja iste ili slične programske orijentacije. Kada je antifašizam u pitanju, tu ne sme biti podela, niti različitih tumačenja. Fašizam je najzločinačkija ideologija od nastanka čovečanstva i uprkos činjenici da je 1945. godine pobeđena, njenih pelcera ima i danas, pa je time i značaj antifašizma izuzetno veliki.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Rain Shower
06:2818:32 CEST
MonTueWed
13/6°C
16/4°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.