САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784857Укупно посета:
  • 2490468Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

НЕПОКОЛЕБЉИВА  СРБИЈА

Наша земља, Србија на Балкану и у Европи, непоколебљива је у опредељењу за антифашизам као трајну моралну и историјску одредницу.

У Београд је, на седницу Републичког одбора СУБНОР-а Србије, стигла штафета БУКТИЊА АНТИФАШИЗМА.

Организатор специфичне и сврсисходне мировне акције, у смутно време на светској сцени, јесте Међународна федерација покрета отпора ФИР са седиштем у Берлину. Крајем прошле године, на конгресу у Софији са делегацијама из преко 40 држава, договорено је да се уприличи штафета која ће до маја идуће године, кад се навршава седма деценија од победе над хитлеровским  фашистичким хордама у Другом светском рату, обићи све кутке на планети и свечано бити донета баш у Берлин као ондашње средиште нацистичке поробљивачке власти.

Буктиња антифашизма више од десет дана борави у Србији. Прихватили су је чланови борачке организације у Пироту, затим преко Ниша стигла у Крагујевац и обишла више места у срцу Шумадије, да би је 27. априла у 11 часова донео у Београд млади члан наше организације Борис Николић.

На седници Републичког одбора је о изузетној и неуобичајеној међународној мировној манифестацији говорио члан Председништва Душан Чукић.

Буктињу са добрим жељама је уручена председнику СУБНОР-а проф.др Миодрагу Зечевићу, који је потом пренео Свети Атанацковићу да преко Новог Сада и потом у Суботици Имре Ковач преда ветеранској организацији и младима Мађарске.

 

Једно реаговање на Буктиња атнифашизма

  • pedjaza каже:

    Međunarodna štafeta antifašizma može poslužiti kao dobra ideja da se naredne godine, povodm 70 godine pobede nad fašizmom, organizuje kretanje štafete antifašizma u Srbiji. Ta štafeta bi svoj put mogla da započne 27. marta 2015. godine, na dan kada su se građani mnogih gradova Srbije masovno pobunili i demonstrirali protiv pristupanja Kraljevine Jugoslavije Trojnom paktu, a da svoj put završi u Beogradu 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom.
    U međuvremenu, štafeta bi mogla obići sve gradove i opštine u Srbiji, kao simbol sedamdesteogodišnje antifašističke opredeljenosti naše zemlje i njenog pobedničkog duha u slomu fašizma.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mist
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.