САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 791927Укупно посета:
  • 2507308Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ОТВОРИЛИ СТЕ ВРАТА МЛАДОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ

За вама је 70 година плодног и изузетно успешног рада, отворили сте врата своје велике куће новим младим генерацијама које шире блиставе идеје српских антифашиста поштованих у целом свету.

Овим речима се, у посебној повељи, обратио председник Руског савеза ветерана, генерал армије Михаил Мојсејев, иначе задњи Начелник Генералштаба оружаних снага Совјетског Савеза, честитајући председнику СУБНОР-а Србије Душану Чукићу Дан победе над фашизмом и, у исто време, још један велики празник наше организације – седам деценија постојања.

Генерал Мојсејев је преко свог изасланика Николаја Ројанова, који је као члан Извршног комитета Међународне федерације антифашиста са седиштем у Берлину учествовао у раду конференције о Балкану у Београду, уручио председнику СУБНОР-а Србије и посебно одликовање за заслуге у борби са неофашизмом и пригодна знамења као знак нераскидивих веза Русије и Србије и две многољудне ветеранске антифашистичке организације.

Представник Руског савеза ветерана је са свим учесницима Београдског скупа антифашиста Балкана одао пошту страдалим партизанима и црвеноармејцима приликом ослобађања главног града Југославије у октобру 1944. године.

 

Једно реаговање на Честитка из Москве

  • pedjaza каже:

    Povelja Ruskog saveza veterana SUBNOR-u Srbije ima veliki značaj, obzirom da dolazi iz ubedljivo najmnogoljudnije vetranske i antifašističke organizacije u svetu, odnosno iz zemlje koja je imala najveći broj žrtava fašizma, preko 25 miliona.
    Za Rusiju nas vezuju i uspomene na zajeničku borbu Crvene armije i partizana prilikom oslobođenja Jugoslavije od fašističkih snaga 1944. i 1945. godine, ali i brojni drugi događaji.
    Jedan od najjačih doprinosa negovanju i učvršćivanju odnosa dveju zemalja daju upravo njihove boračke organizacije.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Rain and Snow
07:0816:29 CET
SunMonTue
3/1°C
3/0°C
2/0°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.