САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789453Укупно посета:
  • 2499294Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СРЕЋНО НОСИЛИ ОРДЕН

СУБНОР-у Србије и председнику и даље стижу из разних крајева наше државе, од организација и појединаца, честитке поводом додељивања Сретењског ордена којим је Председник Републике одликовао наш традиционални патриотски и антифашистички савез за допринос држави у области јавног деловања.

У писму председника скупштине Клуба генерала и адмирала Србије, генерал-потпуковника Миломира Миладиновића, стоји:

„Упућујем вам најсрдачније честитке. Добијеним одликовањем СУБНОР је још једном доказао да је достојан настављач дела наших славних предака, који су личном храброшћу извојевали једну од највећих победа у историји српског народа“.

Клуб генерала и адмирала Србије је, иначе,  колективни члан СУБНОР-а Србије и у многим заједничким акцијама доприноси даљем бољитку наше отаџбине.

У име председника Општинског одбора у Богатићу Мирољуб Јосиповић поручује:

„Добијено одликовање је подстрек за све нас, а посебно за младе генерације које долазе“.

Из организације у Бајиној Башти пишу: „Сретењски орден је велико признање за вас и цео СУБНОР. Шаљемо најлепше честитке за тако високо признање“.

У име удружења логораша Јасеновац, колективног члана СУБНОР-а Србије, почасни председник Миленко Чекић изражава радост што је СУБНОР заслужено одликован високим орденом који је уручио Председник Републике Србије, чему сте „ви као преседник радом дали велики допринос и ми као дугогодишњи, неодвојиви део СУБНОР-а са истим патриотским циљевима,   осећамо се почаствованим признањем које вам је додељено“.

Из Ужица, из Окружног одбора, Здравко Јакшић констатује:

„Борачка организација Ужица и Златиборског округа високо одликовање доживљава као признање организацији на свим нивоима на челу са вама. Надамо се да смо и ми дали скроман допринос на афирмацији СУБНОР-а Србије , Орден је велики подстрек за даљи рад наше јединствене организације“.

Председник Општинског одбора у Неготину Драгољуб Филиповић оцењује:

„Изузетно је значајно што је Сретењски орден додељен СУБНОР-у у години када обележавамо седам деценија часног постојања, јер ће то бити мотив више и за наредне године у даљој борби за патриотизам, историјску истину и антифашизам као основну вредност савременог света.

Поштовани друже председниче, искрено се надамо да ће овакав однос државног руководства према нашој организацији коначно утицати и на оне који дадоше себи за право да прекрајају историју зарад ситно шићарђијских интереса и схвате да је Србија увек била на правом путу. Срећно носили Сретењски орден.“.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0815:58 CET
SatSunMon
1/-1°C
0/-7°C
-1/-4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.