САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784640Укупно посета:
  • 2490059Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

БОЉИ  РАД  И РАЗУМЕВАЊЕ

У Пироту је, у време прославе седамдесетогодишњице ослобођења од фашистичког окупатора у Другом светском рату, одржан састанак са руководећим људима СУБНОР-а тог краја.

IMG_1344_resizeРазговор је имао председник Републичког одбора проф.др Миодраг Зечевић са председницима подручних одбора у Белој Паланци, Димитровграду, Бабушници и Пироту. Учествовали су Синиша Живковић, Горан Илић, Милан Ћирић и Драгиша Манић, који су информисали о активностима чланства, даљим плановима и конкретним питањима омасовљења и залагања на темељним принципима заједничке борачке организације у Србији.

Договорени су и акције и потези произишли на статутарним принципима СУБНОР-а Србије, а посебно је било речи о бољем раду, разумевању и омасовљавању организације младом генерацијом и поштоваоцима традиције, народноослободилачке и антифашистичке борбе, зашта постоји поновно интересовање – како је речено на састанку – у широком кругу становништва тог краја.

У разговору, који је протекао у конструктивној атмосфери, учествовали су и чланови Председништва СУБНОР-а Србије генерал Видосав Ковачевић и Душан Чукић.

На седници је, у исто време, конституисан и Окружни одбор, па је за председника изабран Синиша Живковић и Драгиша Манић за потпредседника.

 

Једно реаговање на Договарање

  • pedjaza каже:

    Sedamdesetogodišnjica oslobođenja i pobede nad fašizmom odlična je prilka za sveopštu promociju antifašističkih vrednosti. SUBNOR Srbije preduzima velike napore u tim aktivnostima, što je vidljivo na osnovu svih skupova i manifestacija u kojima ima ulogu organitatora, suorganizatora ili aktivnog učesnika.
    Razgranata organizaciona mreža SUBNOR-a omogućava kvalitetan rad u svim delovima Srbije, a informativna aktivnost, posebno na internetu, podstiče da taj rad iz godine u godinu bude sve bolji i uključi veći broj ljudi.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
16°
Mostly Cloudy
07:0017:45 CEST
SatSunMon
min 9°C
13/6°C
17/8°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.