САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782255Укупно посета:
  • 2485887Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НЕКА  ЗЛА  ПРЕСТАНУ!

Вишемесечно страдање недужних људи, убијање нејачи и рушење читавих градова и села, индустријских објеката, нестајање у пламену школа, болница и дечјих обданишта, стравична слика у срцу Европе, у Донбасу на југоистоку Украјине, свакодневни су жалосни призор  наметнутог грађанског рата.

Стотине слика, хронолошки поређаних на паноима у великом предворју дворане Дома синдиката, у средишту Београда, само су део, истина о стварности и опомена да зла и непријатељства, геноцид над руским живљем, одупирање повампиреном фашизму баш у предвечерје општег славља због победе над нацистичким хитлеровским трупама и удруженим сатрапима у Другом светском рату.

О племенитој жељи да се страдалницима у Украјини хуманитарно помогне, а и заустави, у исто време, крвави пир и сукоби прекину на политички начин, споразумевањем и добром вољом, изложбу је отворио дугогодишњи дипломата, својевремени министар иностраних послова и председник Београдског форума за свет равноправних. Живадин Јовановић је посебно указао на поводе изазивања непријатељстава, страним утицајима који и даље, кад је у Минску постигнута сагласност у троуглу Европска унија – Кијев – Москва, агилно и на разне начине спутавају примирје.

На отварању упечатљиве изложбе, са разумевањем прихваћене у нашој средини која је сличне недаће преживљавала у блиској прошлости, биле су многе истакнуте личности јавног, културног, универзитетског живота Београда и Србије. Међу њима и проф. др Миодраг Зечевић, председник СУБНОР-а Србије, чији је, иначе, колективни члан Београдски форум за свет равноправних.

Једно реаговање на Године лудила

  • pedjaza каже:

    Pre gotovo 7 decenija fašizam u Evropi i svetu je pobeđen, ali ne i u ništen. O tome svedoče i aktuelna zbivanja u Ukrajini, ali i brojni drugi primeri restauracije fašizma u svetu, pod okriljem neofašističkih i neonacističkih pokreta. Takvi pokreti predstavljaju najveću pretnju miru u mnogim zemljama, regionima, ali i svetskom miru.
    Jedna ovakva izložba, poput mnogih drugih događaja tog tipa, svakako je korisna, jer ukazuje na opasnost koja je realna i kojoj treba stait na put u smislu onemogućavanja daljeg širenja.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
11°
Rain Shower
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 6°C
16/4°C
18/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.