САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 797342Укупно посета:
  • 2517397Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ПОТВРЂЕНИ ВЕКОВНИ ИДЕАЛИ

У организацији Покрајинског одбора СУБНОР-а Војводине одржан је велики народни скуп бораца, омладине и грађана на Фрушкој гори, код монументалног споменика који са поносом носи име „Слобода”.

”Устанак народа Србије у лето 1941. године против фашистичког окупатора је потврдио трајна слободарска и револуционарна хтења, идеале који су обележили нашу историју, а историја је спознавање прошлости. Наш устанак има цивилизацијски значај, јер је наш народ и тада још једном ушао у светску историју.

Зато када се сећамо свих дана Другог светског рата, морамо рећи да Бела Црква није Крупањ, нити село које носи то име, Бела Црква је Србија – историја.

СУБНОР је основни чувар антифашистичке борбе, а антифашизам је одредница будућности наше деце и будућих поколења. За неговање традиција и заслужени рад, поводом 70 година постојања и ширења угледа на међународној сцени, нашу организацију је Председник Републике Србије  Александар Вучић одликовао  Сретењским орденом и Влада Србије, преко ресорног Министарства, Златном плакетом „Српски ратник“, што је примио председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић. То су врхунска признања која су подстрек за будући упоран рад и допринос бољитку наше отаџбине, што нико  неће моћи да омете”– рекао је на Иришком венцу председник Покрајинског одбора СУБНОР-а Војводине Светислав Атанацковић.

Скупу се обратио и представник Покрајинске владе Жељко Лаиновић, са пуно емоција и похвала према НОР-у и раду СУБНОР-а у целини.

Скуп су увеличали представници Војске Србије, гости из Брчког, Бијељине, Вуковара, Осијека, Белог Манастира и Сребреника. Програм су уприличила деца из Основне школе ”Петар Кочић” у Инђији, уз водитеља глумице Жељке Јелић.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Clear
05:2717:59 CET
TueWedThu
min 3°C
13/0°C
15/2°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.