САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789452Укупно посета:
  • 2499287Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СУБНОР ИМА ВЕЛИКИ УГЛЕД

СУБНОР, масовна организација са преко 100.000 чланова, има све већи углед широм Србије.

Ово је још једном потврђено у низу разговора вођеним у Врању и Пироту приликом посете председника Републичког одбора проф. др Миодрага Зечевића.

Масовност организације огледа се, посебно у поменутим срединама, импозантним присуством младе генерације која је кренула стопама својих предака и на достојан начин чува слободарску традицију и антифашизам на темељним принципима СУБНОР-а Србије.

На свечаности поводом седам деценија ослобођења Врања присуствовало је више десетина девојака и младића, а у просторијама Градског одбора СУБНОР-а додељена су и признања победницима у традиционалном такмичењу стрелаца и шахиста. На предлог председника Градског одбора Божидара Николића, најбољим младим спортистима награде је уручио председник Републичког одбора проф. др Миодраг Зечевић.

У Врању је председник СУБНОР-а Србије обишао и пригодну импресивну изложбу приређену у музеју поводом седам деценија слободе и устаничке партизанске борбе народа Пчињског округа током Другог светског рата.

Медији у оба града, у чему су по природи посла примат имале телевизијске станице, посебну пажњу су посветили великој победи над фашизмом, а у исто време и позвали у госте председника СУБНОР-а проф. др Миодрага Зечевића да у вишеминутним емисијама говори о славној прошлости и, такође, о ширењу антифашистичке борачке организације и актуелним кретањима на свеукупној сцени.

 

Једно реаговање на Јавност

  • pedjaza каже:

    Mladi ljudi širom Srbije se sve masovnije uključuju u rad SUBNOR-a, što je izuzetno velikog značaja kako za budćnost ove organizacije, tako i za jačanje svesti novih generacija o značaju oslobodilačkih ratova i antifašizma.
    Ultranacionalističke, pročetničke i druge ekstemne desničarske organizacije, koje su ranijih godina ciljale najviše na mlade ljude, računajući na njihovu neupućenost i mogućnost lake manipulacije, sve više gube bitku pred SUBNOR-om i mnoštvom udruženja koja se bore za istinu o NOR-u i svim drugim ratovima i jačaju antifašistički duh u sadašnjem vremenu.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0815:58 CET
SatSunMon
1/-1°C
-1/-7°C
-1/-4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.