САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 781720Укупно посета:
  • 2484787Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

МЕДАЉЕ  ЗА  ТРАДИЦИЈУ

Традиција је један од основних постулата рада СУБНОР-а Србије, јер се на славној прошлости уче нове генерације о томе како ће часно и успешно живети у будућности.

Многобројне наше организације, у сарадњи са придруженим члановима, а и школама (на пример у Шумадији), са великим успехом шире општи фронт на ослободилачким и антифашистичким тековинама.

Истим правцима иду и стари ратници, па се Секција бораца Прве пролетерске народноослободилачке бригаде, чији је председник ваздухопловни пуковник Зденко Дупланчић, латила и још једне племените и конструктивне делатности – решила је да посебном медаљом, установљеној поводом обележавања седам деценија од легендарне битке за рањеника на Неретви и Сутјесци, награди заслужне активисте у неговању дичне партизанске борбе и ослободилачке револуције.

Портал СУБНОР-а је у прилици да вам прикаже ова специфична одличја која ће, по одлуци пролетера, бити у разним срединама уручена пригодним приликама.

 

Једно реаговање на Јубилеји

  • pedjaza каже:

    Prva proleterska narodnooslobodilačka brigada je bila i ostala ponos i dika antifašističkog pokreta na području Jugoslavije. Ova prva masovnija partizanska jedinica, koja je bila koren za čitavu NOVJ (kasnije JA i JNA), ovenčala se hrabrošću i slavom. Koroz Sekciju svojih pripadnika, ona i danas živi, a nadam se da će još dugo živeti, na osnovu uključivanja u svoj rad potomaka boraca i poštovalaca. Medalje koje će biti dodeljene zaslužnim aktivistima u negovanju tradicije partizanske borbe, trebalo bi da daju podsrek njihovim dobitnicima da budu još aktivniji i na taj način opravdaju ova priznanja.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
25°
Clear
06:2018:43 CEST
TueWedThu
min 16°C
30/14°C
29/14°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.