САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 789451Укупно посета:
 • 2499286Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

ПОЧАСТ  СВИМ СЛАВНИМ БОРЦИМА

Широм Србије, посебно у борачкој организацији и међу свим људима добре воље, достојанствено је обележен Дан борца.

Четврти јул је неизбрисива успомена, симбол почетка ослободилачке борбе 1941.и стварања нове државе, која је дуги низ година после победе над фашистима и колаборационистима у Другом светском рату, уживала силан углед и поштовање широм планете.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПоводом Дана борца су многе делегације и самоиницајитвне групе из разних делова бивше државе посетиле Кућу цвећа на Дедињу у Београду да одају вечну почаст првом човеку устанка и потом дугогодишњем председнику и Врховном команданту, маршалу Јосипу Брозу Титу.

Венац части СУБНОР-а Србије положио је председник Републичког одбора проф.др Миодраг Зечевић. У делегацији су били и члан Председништва генерал Видосав Ковачевић и секретар Милош Богићевић.

На београдском Новом гробљу су чланице Председништва СУБНОР-а Србије Јелисавета Миловановић и Борка Нешковић положиле цвеће и одале пошту истакнутим борцима револуције и народним херојима, државним руководицима Кочи Поповићу, Пеку Дапчевићу, Александру Ранковићу, Сретену Жујовићу, Благоју Нешковићу, Мијалку Тодоровићу, Радивоју Јовановићу Брадоњи. А посебно и генералу Душану Симовићу, предводнику надалеко чувеног народног бунта којим је 27. марта 1941.срушен издајнички пакт краљевске владе тадашње Југославије са хитлеровском нацистичком Немачком.

А 7.јул, Дан устанка народа Србије, биће достојанствено и скромно, као и увек у свим приликама, са народом. У легендарној Белој Цркви, где ће бити положени венци и цвеће на споменике народним херојима који су  испалили прве ослободилачке хице у од фашиста окупираној земљи.

 

4 реаговања на Јулско славље

 • Lune каже:

  SUBNOR vodi racuna o svojoj borbi i uopste oslobodilackom poktretu, sto se nemoze reci za postovanje junaka iz Pevog svteskog rata, kada su jednostavno, zaboravili u Nici, nekoliko godina, srpskog junaka,velikog komandanta i borca…

  Те године је војвода Путник због проблема са здрављем имао мањи утицај на доношење одлука, али је чињеница да је он дао сва важнија наређења све до краја 1915. када је отишао на одмор и лечење. Са Крфа 1916. године отишао је на лечење у Ницу. Преминуо је 17. маја 1917. године од емфизема плућа.
  …………………………………………………………………………………………………………………………..
  Од 1917. године до 1926. године његови посмртни остаци су чувани у капели на руском гробљу у Ници, да би у новембру 1926. године били пребачени су у Србију.
  ………………………………………………………………………………………………………………………………
  Сахрањен је уз највише државне почасти у засебну гробницу на Новом гробљу у Београду. На гробу постоји натпис „Радомиру Путнику захвална домовина“.

 • Lune каже:

  “ juce, danas a sta sutra“
  Kоста [neregistrovani]
  [05.07. 2014., 13:47]
  ‘Вука’ треба истерати из јазбине!
  Као Србин и отац тешко ће ми пасти било каква неслога са ослободиоцима Света
  од фашизма и коначно нашим ослободиоцима и савезницима у два светска рата.
  Али ове терба истрати на чистину јер полудесмо од савкдневног менталног дри
  ла које овај трио врши над сопственим народом.Ко чупоглавци искачу из ТВ ку
  тије и бомбардују нас најидиотскијим изјавама и просто да се пита човек ода
  кле им толико најопречнијих ставова у једном дану и баве ли се они искључи-
  во измишљањем и такмичењем у степену апсурдности истих!?

 • pedjaza каже:

  Polaganjem venca u Kući cveća, na grob vrhovnog komandanta NOVJ i JNA, vođe KPJ i SKJ, trostrukog narodnoh heroja, državnika svetskog glasa, Josipa Broza Tita, SUBNOR je pokazao privrženost delima ovog velikog čoveka, čije se ime i danas u mnogim zemljama sveta s poštovanjem izgovara.
  Nije izostalo ni sećanje na brojne druge narodne heroje Jugoslavije, koji su kao uspešni borci i starešine, dali nemerljiv doprinos antifašističkoj borbi, ali i posleratnom napretku naše zemlje.
  Ovakvim postupcima, SUBNOR je dao odličan primer kako treba poštovati one koji su bili na čelu borbe protiv najvećeg zla koje je ikada zadesilo kako našu zemlju, tako i čitavo čovečanstvo.

 • Todor Pavlov каже:

  Polaganje venca SUBNOR-a Srbije u kuću cveća Maršalu i doživotnom predsedniku Jugoslavije Josipu Broz Titu treba da se uvede kao zakonska obaveza za sve predsednike Vlada i predsednike Republike Srbije jer time bi pokazali ozbiljnost kao država i pokazali doslednost antifašimu kao narod i država u celini kroz zakonsku reguilativu obeležavanja značajnih datuma iz naše komunističke prošlosti. drug Todor Pavlov http://todorpavlov.blogspot.com/

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0815:58 CET
SatSunMon
1/-2°C
-1/-7°C
-1/-4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.