САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 797145Укупно посета:
  • 2517041Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

У ЛАЖИ СУ КРАТКЕ НОГЕ

Поводом објављивања текста на сајту ПОКС (Покрета обнове Краљевине Србије) да је ”у Книћу издејствовао споменик четницима“ између осталог стоји: „Грађани општине Кнић, као и већина одборника у локалном парламенту, листом су подржали нашу иницијативу, а подизању овог споменика успротивили су се само припадници СУБНОР-а. Комунисти који су деценијама упропаштавали и распарчавали Србију немају право да данас говоре против одавања почасти људима који су за ту Србију гинули…”.

Не желећи да полемишемо са њима у обавези смо да јавности изнесемо следеће чињенице:

Предлагачи и иницијатори подизања овог споменика у Книћу изгледа да заборављају да поред имена која наводе у идејном решењу треба да јавности изнесу пуну и праву истину о каквим се лицима ради:

– Богић Сремчевић из села Гунцата, лично је убио Завишу Бранковића,  комшију из села, Милена Стевовића из Борча, па Божидара Пачаревића заклао  заједно са Милисавом Цветићем чланом „црне тројке“, одметником који је ликвидиран 1947. године а поменути Богић тек 1951. године. На страну то што је као члан Преког суда осудио на смрт и ликвидирао пет људи на Сиљевици изнад Борачког крша (камом).

Зашто не наведу да су црнотројкаши „браћа Алексић“ из Драгушице клали симпатизере НОП-а као што је био случај са Радисавом Ивковићем из Коњуше или Селеном Стојић Маринковић, чланом КПЈ коју су ти исти заклали 17/18. мај 1943. године у Љуљацима, задавши 17 убода камом. Исечена одећа налазила се у Народном музеју у Чачку.

Тог истог Алексић Миодрага „Прпића“ због зверстава убили су његови (четници) а сада желе да му ставе име на споменик.

Зашто иницијатори подизања споменика не изнесу да су ти „гружански црнотројкаши“ заклали и бацили у реку Гружу Стевана Сарића и Ивана Петровића, да је њихов „прослављени“ Петковић Николица, командант „летеће“ Дражине бригаде, убио старог ратника из Забојнице Чеду Прокића, да је заклао свог сестрића и сестричину и емигрирао у Америку.

Не желе да јавност Србије сазна податак да је тог истог зликовца Николицу Петковића Државна комисија ФНРЈ за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача још 1946. године прогласила због почињених недела за ратног злочинца (Досије бр. 2769: Ф – бр. 5685 који се налази у Архиву Југославије у Београду)

Зашто не изнесу податке да су Благојевић Миша „Крејинац“ из Брестовца и Стефановић Богољуб „Шиљковац“ из Липнице били овејане убице. А иницијатори подизања спомен обележја у Книћу све њих називају херојима.

Господо, сами знате да су у вашим лажима – што би рекао народ – кратке ноге.

Ми износимо историјске чињенице. Онакве које су се, на огромну срамоту, током Другог светског рата дешавале захваљујући крволоцима над својим суседима и свим оним што нису служили окупатору, сматрајући да је поносна и часна Србија, како је увек било, ван странпутице и у антифашистичкој победничкој коалицији – каже се у реаговању СУБНОР-а Кнића и Шумадије.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
11°
Clear
05:3317:55 CET
SunMonTue
min 5°C
20/6°C
14/3°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.