САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 773384Укупно посета:
  • 2469192Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НОВЕ АКЦИЈЕ ЗА БОЉИ РАД

Председништво Градског одбора СУБНОР-а Крагујевца одржало је седницу у проширеном саставу и разматрало предстојеће септембарске и октобарске свечаности, односно годишњицу Дуленског саветовања партизанских комаданата и 70-то годишњицу ослобођења.

Биће основан Одбор са представницима града, политичких партија, а такође и јавни радници и појединци из разних структура.

Донета је одлука да се поводом 16. септембра поставе спомен плоче на кућу Јањића у Белошевцу (Вити и Тики-првоборцима НОР-а),спомен плоча на кућу у којој је рођен, партизански и ратни функционер Душан Петровић Шане, спомен плоча у селу Рогојевцу и Угљаревцу као и да се у селу Горње Јарушице постави спомен биста народном хероју Милоју Павловићу. Наведене спомен плоче и биста већ су урађене из средстава фонда СУБНОР-а града Крагујевца.

kragujevac_resizeУ току је и израда монографије о погинулим Црвеноармејцима у ослобађању,заједно са партизанским јединицама, Крагујевца и Шумадије на крају Другог светског рата.

За подпредседника ГО СУБНОР-а Крагујевац изабран је друг Влада Сретеновић, првоборац из Крагујевачког партизанског одреда и Прве пролетерске бригаде, а за члана Председништва дипл.инж Спасоје Влаховић.

Захваљујући на избору, друг Влада је истакао задовољство што је СУБНОР Крагујевац у последње време постигао запажене резултате, постао препознатљив у нашој средини, поштован од органа локалне власти и да све више младих ступа у чланство.

 

Једно реаговање на Крагујевац

  • pedjaza каже:

    U već dobro poznatom maniru, Gradski odbor SUBNOR-a Kragujevca nastavlja svoje uspešno delovanje, pokazujući time dolsednost u negovanju tradicija NOR-a.
    Antifašistički duh u Kragujevcu živi, jer žrtve koje je podneo tokom divljanja fašističkih hordi u vreme Drugog svetskog rata su ogromne i nenadoknadive. Od izuzetnog značaja je što je u ovom gradu SUBNOR uspeo da ujedini lokalnu samoupravu, razne političke stranke, javne radnike i veliki broj građana, na aktivnostima antifašističkog karaktera. To je malo kom odboru SUBNOR-a u Srbiji pošlo za rukom.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
19°
Partly Cloudy
04:5120:27 CEST
TueWedThu
28/18°C
29/19°C
31/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.