САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782253Укупно посета:
  • 2485885Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

У  СЛАВУ  ХРАБРИХ  ШУМАДИНАЦА

Поводом 72. годишњице убиства 129 родољуба, патриота и антифашиста, које су немачки фашисти и њихове слуге зверски стрељали 22. марта 1942. године у Медни, одржана је комеморативна свечаност.

Венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије, локалне самоуправе Крагујевца, Војске Србије, ГО СУБНОР-а Крагујевац, општински одбори СУБНОР-а Кнић, Топола, Рача, Аранђеловац и Горњи Милановац, Удружење ОРВС, Удружење потомака старих ратника, Удружење РВИ, Удружење МВИ, као и чланови породица стрељаних родољуба.

Скупу се обратио председник ГО СУБНОР-а Крагујевац, пуковник проф. Жељко В. Зиројевић и  истакао значај антифашистичке борбе и чување успомене на славне синове Шумадије и Крагујевца.

Почасни плотун испалили су припадници Војске Србије из гарнизона Крагујевац. Пригодан културно-уметнички програм извели су ученици ОШ „Драгиша Луковић“ из Белошевца, од којих су три ученика награђена књигом о Србији.

Одржана је и годишња скупштина ГО СУБНОР-а Крагујевац, на којој су сумирани досадашњи резултати и програм рада за наредни период. Сви присутни су Одато је признање руководству СУБНОР-а Србије и допринос председника  проф. др Миодрага Зечевића.

Такође је одато признање руководству ГО СУБНОР-а Крагујевац на спровођењу активности. Оба догађаја су медијски добро пропраћена.

    

Једно реаговање на Крагујевац

  • pedjaza каже:

    Gradskoi odbor SUBNOR-a Kragujevca nastavlja sa aktivnostima u već dobro poznatom maniru. Rane koje su ovom gradu i njegovoj okolini nanete tokom Drugog svetskog rata, toliko su velike, na žalost, da tamošnje stanovništvo nikada to neće zaboraviti i nikada neće izgubiti svest o značaju antifašističke borbe, ali i drugih oslobodilačkih borbi.
    Kada je neko tokom istorije bio primoran da se toliko mnogo puta bori za svoju slobodu i da za tu slobodu plati izuzetno viskoku cenu u pogledu broja ljudksih žrtava, onda ne može izostati poštovanje za sve one koji su nastradali kao nevine žrtve.
    129 žrtava u Medni su samo mali deo ukupnog broja šrtava ovog kraja, ali ne i manje važne, jer je svaki ljudski život od neprocenjive vrednosti. Predstavnici SUBNOR-a iz više opština i gradova, kao i predstavnici jednog broja udruženja, su i ovoga puta dokazali punu opravdanost svog postojanja.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Rain Shower
06:2818:32 CEST
MonTueWed
13/6°C
16/4°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.