САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 784853Укупно посета:
 • 2490463Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

НОВИ НАПАД НА СУБНОР

Месна организација СУБНОР-а „Центар“ и Удружење пензионера преко 30 година је обављало активности у просторијама Месне заједнице „Центар“ (ма где се налазила) и сваке среде од 10 до 12 часова организовала дежурства за потребе грађана.

Међутим 5. децембра секретар МЗ је обавестио представнике ових организација (а да их претходно нико није позвао) да више не могу користити просторије, МЗ. СУБНОР и МО пензионера се обратио Савету МЗ који је експресно (истог дана) одржао седницу и одбио приговор СУБНОР-а и представника МО пензионера ради коришћења просторије.

Одмах је реаговао Градски одбор СУБНОР Крагујевац и оштро осудио поступак Савета МЗ „Центар“ (у чијем саставу су представници СНС и СПС) и прихватио да наведена удружења прими у своје не баш удобне просторије.

Поступак Савета МЗ у Крагујевцу вређа достојанство, патриотизам, родољубље и антифашизам, па пензионерима и припадницима СУБНОР-а упућује поруку да су непожељни. Заборављају да СУБНОР не припада ни једној странци, већ слободи и отаџбини – обавештава Информативна служба СУБНОР-а у Крагујевцу.

 kragujevac mz

2 реаговања на Крагујевац

 • pedjaza каже:

  Iz dana u dan, sve sam ubeđeniji da bi, pod okriljem SUBNOR-a, trebalo da bude osnovana politička partija antifašističke, radničke i socijalističke orijentacije. Budući da nema ni ni jedne ozbiljnije političke partije u kojoj SUBNOR može naći neku vrstu oslonca (ranije je to bila SPS), trebalo bi krenuti u akciju sakupljanja najmanje 10.000 overenih izjava gradjana o osnivanju političke stranke i pripremu ostale potrebne dokumentacije. U svom članstvu, SUBNOR ima mnogo više od 10.000 članova, pa to ne bi trebalo da bude veliki problem. Narvno, izjave ne bi morali potpisati svi članovi SUNBNOR-a, kao što bi ih mogli potpisati i oni koji nisu njegovi članovi.
  Time bi bila osnovana partija koja bi negovala tekovine NOR-a, antifašizma i svih pozitivnih dostignuća posleratne socijalističke izgradnje naše zemlje, koje SUBNOR baštini preko šest ipo decenija. One bi ujedno bile i polazna osnova njenih ciljeva u sadašnjem i budućem periodu.
  Sedamdesetogodišnjica pobede nad fašizmom, koja će biti obeležena naredne godine, bila bi idealna prilika da se osnuje i počne da deluje jedna politička partija antifašističke i radničke levice, uz dalje postojanje SUBNOR-a kao udruženja, odnosno nevladine, nestranačke i neprofitne organizacije.

 • pedjaza каже:

  Ovo je, na veliku žalost, još jedan od primera diskreditacije SUBNOR-a od strane lokalnih vlasti i to baš u Kragujevcu, gradu čiji su meštani bili među najbrojnijim i najsurovije usmrćenim žrtvama fašističkog terora za vreme Drugog svetskog rata.
  Šta drugo reći, osim konstatacije da od kako je došlo do promene lokalne vlasti u Kragujevcu, odnos prema SUBNOR-u se drastično promenio u negativnom smislu i postao krajnje nekorektan i ponižavajući?

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mostly Cloudy
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
14/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.