САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782252Укупно посета:
  • 2485884Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

И ЗИМНИЦА ЗА ЧЛАНОВЕ

Настављајући традицију, Градски одбор СУБНОР-а Крагујевца је и ове године кренуо у акцију набављања зимнице за старије чланове – првенствено учеснике НОР-а.

Припадник 15.мајевичке бригаде, 87.годишњак Милош Николић из села Цветојевац, примајући артикле са сузама у очима рекао је:

„Био сам препуштен себи, али ме моји другови из борачке организације нису заборавили и  нисам остављен“.

Зимницу су добили имеђу осталих, Ненад Пајевић (92 године), Славица Кујовић, Мирко Радовић, Милена Митровић, Влада Сретеновић, Бора Павловић, Сузана Јевтић…

Градски одбор СУБНОР својим превозом и личним средствима још једном је показао бригу о чланству,  посебно учесницима НОР-а старијих година, што ће и даље чинити.

2 реаговања на Крагујевац

  • Todor Pavlov каже:

    Ako već vlast u Srbiji nevodi brigu o socijalno ugroženim borcima iz oslobodilačkih ratova Srbije-Jugoslavije onda bar mi članovi SUBNOR-a i potomci i borci oslobodilačkih ratova između sebe da vodimo brigu jedan o drugom koliko možemo, vlasti u Ruskoj Federaciji,Republike Belorusije,Ukrajine,Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Seberne Irske vode brigu o socijalno ugroženim svojim ratnim vojnim veteranima dok Srpske vlasti uopšte nezanimaju ratni vojni veterani bilo da su to ratni vojni veterani iz Srpskih oslobodilačkih ratova(prvog sveckog rata) ili da su to veterani iz drugoga sveckog rata ili ako su upitanju veterani iz ratova od 1991-1995 i 1999.godine o svim ratnim vojnim veteranim se nevodi briga niti državo podpmaže socijalno ugroženim vetranima i porodicama od istih žalosna je država ukojoj se ratni vojni antifašiostički i veterani koji su branili otačbinu marginalizuju a uzdižu se pripadnici domaćih izdajničkih vojnih formacija.

  • pedjaza каже:

    Borce NOR-a maksimalno treba ispoštovati, imajući u vidu veličinu onoga što su oni učinili za svoju zemlju. Njih je vremenom sve manje, ali ne smeju biti zaboravljeni dok su živi, pa ni nakon smrti, jer su njihova dela neprolazna.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Rain Shower
06:2818:32 CEST
MonTueWed
13/6°C
16/4°C
17/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.