САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 776786Укупно посета:
  • 2475113Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НОВИ НАРАШТАЈИ ЗНАЈУ ШТА ЈЕ ПАТРИОТИЗАМ

Поводом Дана када је у Руду 1941. године основана Прва пролетерска НОУ бригада, чији је један од батаљона био и Трећи крагујевачки, одржана је свечаност у срцу Шумадије.

Делегација СУБНОР-а Крагујевца положила је венац на гробницу народних хероја у којој између осталих почивају и погинули у првој борби Прве пролетерске НОУ бригаде, отац и син Драгослав и Миодраг Ратинац, родом из села Грошнице.

Пдржана је и завршна манифестација Другог литерарног конкурса „Златно перо Слободана Слобе Павићевића“, трагом душе и наше светле историје у организацији СУБНОР-а и Књижевне подружнице „Др Саша Божовић“ из Крагујевца, на коме су учествовали ученици основних и средњих школа из Шумадије.

На свечаности су прочитани најбољи радови. За песму године проглашена је песма Луке Живковића, ученика 6. разреда ОШ „Станислав Сремчевић“ – „Сузе Косова и Метохије“, док је титулу најмлађег патриоте за 2017. годину понела Марта Ђорђевић Јанићијевић, ученица 1. разреда ОШ „Станислав Сремчевић“. Један број ученика је похваљен и награђен, као и уручене захвалнице школама.

Значајно је напоменути да је велик број деце узео учешће у конкурсу што је још један од доказа да патриотизам и антифашизам све више, и изнова, заузимају неопходно и часно место у младом нараштају и поред тога што су наставни планови, у време досовских пучиста, многе славне теме из историје и литературе и другог градива напросто потезом силеџијског пера избрисали. На бруку и срамоту свих нас.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Light Rain
05:0920:19 CEST
WedThuFri
26/19°C
23/18°C
27/17°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.