САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 781878Укупно посета:
  • 2485016Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ИМАМО ЧИМЕ ДА СЕ ПОНОСИМО

Поводом 8. марта – Међународног дана жена, СУБНОР Крагујевац, Удружење пензионера „Центар“ и СУБНОР „Центар“ организовали су свечаност и уручили пригодне поклоне чланицама.

Председник СУБНОР-а Крагујевац Жељко Зиројевић је истакао значај дана и изнео да се Крагујевац кроз историју има чиме поносити а посебно са светлим ликовима жена, народних хероја Наде Наумовић, Даринке Радовић и њених кћери Радмиле и Станке које су зверски заклали четници у селу Рајковцу код Тополе, Софије Ристић, Наталије Нане Недељковић, Милице Вујадиновић и многих других. Њихови светли ликови трају кроз деценије и надахњују нове нараштаје и уче их како се воли, чува и брани Отаџбина и слобода.

Поклоне је уручила члан Председништва Градског одбора СУБНОР-а Крагујевац Славица Кујовић док је делегација обишла 91-годишњу Ковиљку Караџић, некадашњег логораша из италијанског затвора у Никшићу и Олгу Стошић стару 97 година, учесницу НОР-а и такође им уручила поклоне. Крагујевачки новинар Мирослав Мики Лазаревић даровао је другарицама „Песму жени“ коју је прочитао поздрављен аплаузом.

И аранђеловачки СУБНОР, као и у другим деловима наше организације, прославио је са чланицама Осми март. Председник општинског одбора у Аранђеловцу Радомир Радосављевић информисао је о активностима борачке организације и улогама мајки и жена у жртвовању својих најмилијих за слободу. Уручио је скромне поклоне и цвеће мајкама палих бораца и чланицама удружења борачке организације.                          

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Clear
06:2318:39 CEST
WedThuFri
min 16°C
29/16°C
29/16°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.