САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 776786Укупно посета:
  • 2475113Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ПЕРОМ О ИСТИНИ

Књижевник Ђоко Остојић, један од агилнијих чланова СУБНОР-а, стар 89 година, више пута награђиван књижевном наградом „Драгојло Дудић“ поводом 35 година књижевног рада и објављених преко 20 књига, представљен је крагујевачкој публици.

Вече попсвећено његовом стваралаштву приредили су Градски одбор СУБНОР-а Крагујевац, Завичајно удружење „Комови“ и Књижевни клуб „Др.Саша Божовић“ – колективни чланови СУБНОР-а Србије. О књижевном делу и непрекидној борби за истину о револуцији и антифашистичкој борби Ђока Остојића, говорили су, професор Жељко В. Зиројевић, који је истакао да се Ђоко, учитељ и васпитач многих генерација ђака душом, срцем и пером бори да од заборава сачува револуционаре и хероје попут Данила Јауковића, Велимира Јакића, Маринка Голубовића, Воја Лековића и многе друге који су у Затарју и Пљеваљском крају а касније и широм наше земље дизали високо заставу антифашистичке борбе, док је стручну анализу његовог дела изнела Јасмина Ан Јовановић, његова колегиница по перу која му је за јубилеј написала и прочитала поему.

Књижевник Остојић истакао да се поноси што потиче из куће слободара, сви из његовог села су били у партизанским редовима и што је васпитан у духу слободарства па су му и књиге везане за ову тематику. Такође је истакао да му је част што припада СУБНОР-у који га је и овом промоцијом уважио.

На крају манифестације, књижевнику Остојићу и Књижевном клубу „Др.Саша Божовић“ – Крагујевац, уручена су признања СУБНОР-а за допринос слободарским традицијама и развијању патриотизма и антифашизма. У  програму је учествовала Гордана Величковић са колажом родољубивих песама.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Light Rain
05:0920:19 CEST
WedThuFri
26/19°C
23/18°C
27/17°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.