САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 779210Укупно посета:
  • 2479960Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ТУ СУ СЕ БОРИЛИ И АЗЕРБЕЈЏАНЦИ…

Поводом 9. маја, Дана победе над фашизмом, у посету СУБНОР-у Крагујевца боравио је Махир Џафаров, први секретар амбасаде Азербејџана у Србији.

Високог госта у просторијама СУБНОР-а примио је председник СУБНОР-а Крагујевца и Шумадије пуковник проф. Жељко В. Зиројевић са сарадницима. У току разговора г. Махир Џaфаров је упознат са активностима СУБНОР-а на очувању тековина антифашистичке борбе, обележавању значајних датума наше славне историје, као и обнављању и одржавању споменика погинулима у борби против фашизма. Тим поводом уручена је студија о учешћу припадника Црвене армије родом из Азербејџана који су погинули на територији Крагујевца, као и књига „У славу хероја“ коју је СУБНОР Крагујевца и Шумадије посветио припадницима славне Црвене армије који су животе положили октобарских дана 1944. године на територији Шумадије и Поморавља.

Махир Џафаров је изразио задовољство што СУБНОР негује успомену на антифашисте као и чињеница да су сачувана имена погинулих из Азербејџана. Госта из амбасаде и представнике СУБНОР-а примила је члан Градског  већа Крагујевца др Гордана Дамњановић са сарадницима  и  истакла велики допринос СУБНОР-а Крагујевца у очувању тековина антифашистичке борбе, као и позвала представнике Азербејџана да прошире сарадњу са градом Крагујевцом.

Потом је положен венац на гроб погинулих Црвеноармејаца на Палилулском гробљу, а у Споемен музеју у Шумарицама је кустос Марко Терзић упознао госта са страдалништвом крагујевачких мученика које су немачки фашисти мучки стрељали на почетку Другог светског рата.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Clear
05:4319:41 CEST
ThuFriSat
min 18°C
32/19°C
33/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.