САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 791927Укупно посета:
  • 2507308Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ТУ СУ СЕ БОРИЛИ И АЗЕРБЕЈЏАНЦИ…

Поводом 9. маја, Дана победе над фашизмом, у посету СУБНОР-у Крагујевца боравио је Махир Џафаров, први секретар амбасаде Азербејџана у Србији.

Високог госта у просторијама СУБНОР-а примио је председник СУБНОР-а Крагујевца и Шумадије пуковник проф. Жељко В. Зиројевић са сарадницима. У току разговора г. Махир Џaфаров је упознат са активностима СУБНОР-а на очувању тековина антифашистичке борбе, обележавању значајних датума наше славне историје, као и обнављању и одржавању споменика погинулима у борби против фашизма. Тим поводом уручена је студија о учешћу припадника Црвене армије родом из Азербејџана који су погинули на територији Крагујевца, као и књига „У славу хероја“ коју је СУБНОР Крагујевца и Шумадије посветио припадницима славне Црвене армије који су животе положили октобарских дана 1944. године на територији Шумадије и Поморавља.

Махир Џафаров је изразио задовољство што СУБНОР негује успомену на антифашисте као и чињеница да су сачувана имена погинулих из Азербејџана. Госта из амбасаде и представнике СУБНОР-а примила је члан Градског  већа Крагујевца др Гордана Дамњановић са сарадницима  и  истакла велики допринос СУБНОР-а Крагујевца у очувању тековина антифашистичке борбе, као и позвала представнике Азербејџана да прошире сарадњу са градом Крагујевцом.

Потом је положен венац на гроб погинулих Црвеноармејаца на Палилулском гробљу, а у Споемен музеју у Шумарицама је кустос Марко Терзић упознао госта са страдалништвом крагујевачких мученика које су немачки фашисти мучки стрељали на почетку Другог светског рата.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0816:29 CET
SunMonTue
3/1°C
3/0°C
2/0°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.