САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 791927Укупно посета:
  • 2507308Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

„БЕСМРТНИ ПУК“ СИМБОЛ ЗАХВАЛНОСТИ

У центру Крагујевца, на спомен гробницу народних хероја уз војне почасти положени су венци и одата пошта палим у борби за слободу.

Венце су положиле делегације Војске Србије, Скупштине града Крагујевца, СУБНОР-а, Завичајног удружења „Комови“, Књижевног клуба „Др Саша Божовић“, Друштва Руско – српског пријатељства, других организација и чланови породица погинулих бораца НОР-а. Скупу се обратио председник СУБНОР-а Крагујевац, пуковник проф. Жељко В. Зиројевић који је истакао значај данашњег дана и допринос партизанских јединица у сламању фашизма као и доприносу СУБНОР-а Србије у настављању антифашистичких традиција.

На споменик погинулим Црвеноармејцима у Опорници венце су положиле делегације СУБНОР-а Крагујевца, Скупштине града, Руске странке и Друштва Руско – српског пријатељства.

По први пут у Крагујевцу, у организацији СУБНОР-а, Клуба бајкера „Ноћни вукови“ и Друштва Руско-српског пријатељства организован је марш „Бесмртног пука“ у коме је учествовало преко 300 људи. У шетњи централним крагујевачким улицама народ је аплаузом поздравио колону која је носила слике бораца партизанских јединица и Црвене армије који су положили животе за слободу.

У маршу су учествовали студенти Правног факултета, ученици основних и средњих школа, акцијаши и ветерани. Скуп је завршен крај гробнице народних хероја уз партизанске и руске песме. Колону „Бесмртног пука“ предводили су припадници СУБНОР-а. Потом је у свечаној сали Дома самоуправљача приказан и колаж ратних филмова.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Rain and Snow
07:0816:29 CET
SunMonTue
3/1°C
3/0°C
2/0°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.