САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 786740Укупно посета:
  • 2494381Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ОДЛУКЕ  ЗА  ПРАВЕ  АКЦИЈЕ

Поводом годишњице НАТО агресије на СРЈ, СУБНОР Краљево је у градској касарни положио венац на спомен обележје погинулим припадницима Војске Југославије.

У оквиру редовних активности у Краљеву се састало Председништво Општинског одбора СУБНОР-а коме је присуствовао и председник Окружног одбора Рашког округа Сретен Лазовић. Размотрене су наредне активности везане за јубилеје из НОР – обележавање 6 априла, Дана победе, а усвојен је и Програм активности у 2015. години који ће бити достављен Републичком одбор СУБНОР-а Србије.

Дата је пуна подршка рада другу Душану Чукићу, садашњем в. д. председника СУБНОР-а Србије и оцењено да после смрти друга Миће Зечевића није настао вакум како су појединци замислили и очекивали.

Такође су донета и одређена кадровска решења за што бољи и ефикаснији успешан рад, а посебно је затражено да се предузму све законске мере ради повраћаја комплетне документације Општинског и Окружног одбора СУБНОР-а Краљево и Рашког округа коју су појединци незаконито присвојили. Овај предлог Радомира Катића Шурка, учесника НОР-а 1941-1945. године, наишао је на пуно одобравања и подршку.

На седници у Краљеву је јасно дато до знања да је у питању коначан почетак успешног рада СУБНОР-а у једном од значајних региона у нашој држави – стоји у саопштењу Информативне службе СУБНОР-а Општинског и Окружног одбора за Рашки округ.

Једно реаговање на Краљево

  • pedjaza каже:

    Sedamdesetogodišnji jubilej pobede nad fažizmom je, između ostalog, prilika da se analiziraju aktivnosti u predhodnom periodu i da se otpočne sa realizacijom novih, uključujući i rešavanje problema koji su se nakupili u predhodnom periodu.
    Drugovi iz Okružnog odbora SUBNOR-a Raškog okruga i OO Kraljevo su to primetili i na adekvatan način odlučili da krenu u ostvarivanje zadataka.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Clear
06:3316:12 CET
TueWedThu
min 7°C
16/4°C
13/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.