САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782284Укупно посета:
  • 2485927Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

ОСВЕТЉАВАМО ПУТ НОВИМ ГЕНЕРАЦИЈАМА

Поводом 9. октобра, 73-годишњице ослобођења Лапова и околине од немачких фашиста у току Другог светског рата, Општински одбор СУБНОР-а је организовао полагање венаца на спомен обележја широм општине. Венци су положени на споменик погинулих бораца НОР-а 1941- 1945, стрељаним партизанима на обали Мораве 1942. године, погинулим јунацима Априлског рата 1941. године.

Венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије, Шумадијског и Поморавског округа, СУБНОР-а Параћина, Раче, Крагујевца и чланови породица погинулих бораца. Посебна свечаност одржана је крај спомен обележја погинулим борцима славне Црвене Армије (њих 31) где је евоцирана успомена на хероје који су прошли пут слободе од Урала до Србије и даље у слободу.

Скупу су се обратили председник СУБНОР-а Лапово Слађан Исаковић, затим Драган Микић, потпредседник и домаћин ов манифестације, а у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића, потпредседник пуковник проф. Жељко В. Зиројевић који је истакао да „СУБНОР Србије сложно, јединственим ставом и наступом чува традиције антифашизма и слободарства и на тај начин младима који долазе осветљава пут незаборава за слободарске традиције и спомен на погинуле у борби против свих завојевача”.

Одржан је и проширени састанак СУБНОР-а Поморавског и Шумадијског округа којим је председавао потпредседник СУБНОР-а Србије Жељко В. Зиројевић. На састанку су анализиране досадашње активности, рад руководства СУБНОР-а Србије и дата јединствена оцена „да је СУБНОР Србије на челу с председником Душаном Чукићем и Председништвом у протеклом периоду учинио много на јачању и учвршћивању јединства патриотске и антифашистичке организације којој резултате рада подједнаку признају од истока до запада.“

Дате су смернице за даљи рад, омасовљење организације са млађим чланством као и безрезервна подршка актуелном руководству СУБНОР-а Србије.

Одбори СУБНОР-а су добили спомен књигу „Ратни дневник Видоја Совачког 1914 – 1918. године“. ратног војног инвалида и Лаповца, који је прошао голготу Првог светског рата и албанских врлети.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Clear
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 6°C
16/4°C
18/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.