САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 776625Укупно посета:
  • 2474859Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ПОШТА ВЕТЕРАНУ АНТИФАШИЗМА

Међународна федерација покрета отпора и антифашизма, са седиштем у Берлину, одала је пошту недавно преминулом председнику СУБНОР-а Србије проф. др Миодрагу Зечевићу.

Извршни одбор ФИР-а састао се у Будимпешти и на одвојеној седници минутом ћутања одао пошту угледном политичком и научном делатнику из Србије. О животном путу и делу проф.др Миодрага Зечевића, нарочито о улози коју је имао у оквиру те значајне светске асоцијације антифашиста, говорили су председник ФИР-а Вилмош Ханти и генерални секретар др Улрих Шнајдер.

У Будимпешти су такође расправљали, на научној и пригодној конференцији, о свету после седам деценија победе над фашизмом у Другом светском рату. На скупу су биле истакнуте јавне личности, научници, уметници из више земаља света.

Током овог специфичног догађања у главном граду Мађарске положени су и венци на споменике  ослободиоцима од фашизма – припадницима совјетске Црвене армије и домаћих бораца из покрета отпора.

СУБНОР Србије представљао је члан Републичког одбора Имре Ковач и имао више сусрета са делегацијама из разних европских држава. Саговорници су у више наврата одали признање СУБНОР-у због чувања и ширења антифашистичке борбе и посебно начина како је, у октобру прошле године, била организована прослава ослобођења Београда у Другом светском рату. 

Једно реаговање на Међународна федерација

  • pedjaza каже:

    Ugled i poštovanje, koji SUBNOR Srbije uživa u međunarodnim okvirima, još jednom je potvrđen odavanjem pošte njegovom nedavno premiinulom predseniku, Miodragu Zečeviću, od strane članova Izvršnog odbora FIR-a, ali i govori predsednika i generalnog sekretara te međunarodne boračke i antifašističke organizacije.
    U današnjim uslovima veoma zategnutih međunarodnih političkih, ekonomskih i vojnih odnosa, SUBNOR je jedna od organizacija koja u najboljem svetlu reprezentuje Srbiju u Evropi i svetu.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Sunny
05:0720:20 CEST
MonTueWed
29/19°C
26/18°C
26/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.