САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789453Укупно посета:
  • 2499294Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

АНТИФАШИСТИ ЕВРОПЕ ПОДРЖАВАЈУ СРБИЈУ

После низа агресивних и бруталних провокативних поступака непризнате власти у Приштини, прогона српског становништва и гажења свих људских права, игнорисања потписаних договора у Бриселу уз присуство модератора ЕУ и сагласност западних ментора да уведу драстичне увозне таксе на храну и, лекове и сличну робу, председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић је известио ветеранске организације у свету о претњама да нахушкани агресори направе хаос на Балкану са несагледивим последицама по читаву Европу.

Из Међународне федерације антифашиста, са седиштем у Берлину, стигло је саопштење иначе прослеђено свим чланицама милионске организације и садржај објављен у званичном гласилу.

”Још у октобру је Међународна федерација покрета отпора и антифашиста (ФИР), на иницијативу своје чланице из Србије, СУБНОР-а, упозорила на ескалацију војне ситуације на Балкану. Сада смо поново примили апел којим се позивају све земље да не седе скрштених руку и посматрају јачање тензија према националним групама које тамо живе путем агресивних поступака и рестрикција легитимних права мањина.

Јасно је да су ескалацију покренули националистички политичари у очекивању да ће изазвати војну интервенцију ЕУ и НАТО у том региону, мада инволвиране земље нису ни нападнуте нити су део система те алијансе.

У истом смислу видимо провокације ових дана између Украјине и Русије, где се насилан судар десио поред обале Крима украјинских војних бродова и руске обалске страже због кршења међународних поморских правила.

У овом случају, такође, позадина провокације је јасно видљива. Амбасадор Украјине у Берлину званично је позвао Немачку и ЕУ да обезбеде своје присуство у Црном мору, насупрот ранијој пракси. Чак је позвао Турску да затвори Босфор за руске ратне бродове.

Уместо да у пракси начини напредак у примени споразума из Минска о украјинском грађанском рату, НАТО и државе ЕУ биће увучене у конфликт који се може разрешити само неоружаним путем две умешане државе.

ФИР хитно упозорава на ескалацију и свих оружаних претњи у том региону.

ФИР апелује на ветеранске организације свих земаља, Руски савез ветерана и украјинске ратне ветеране, ветеране СУБНОР-а Србије, албанске ветеране (ЛАНЦ), ветеране Босне и Херцеговине, ветеране Северне Македоније и све мирољубиве снаге у тим крајевима.

Дигнимо глас против провокативних оружаних ескалација. Сетите се заједништва у борби за слободу ваших земаља. Југославија и Сојветски Савез, од 1941. до 1945. дали су одлучујући допринос у сламању фашистичког варварства. Дан победе 9. мај 1945. је заједнички дан.

Заједно са међународним мировним покретом, ФИР тражи: Мир за Балкан и престанак ширења НАТО на исток.

Само преговори и невојна решења ових европских региона могу осигурати развој” – стоји у поруци коју је СУБНОР Србије примио из Берлина од Међународне федерације покрета отпора и антифашиста.  

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0815:58 CET
SatSunMon
1/-1°C
0/-7°C
-1/-4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.