САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789318Укупно посета:
  • 2499084Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

РАТ ЈЕ УВЕК ЛОШ ДРУГ

СУБНОР Србије је забринут због погоршања ситуације у разним деловима света и посебно у Европи. Рат је увек и свугде лош друг и бубњеви зла морају да се ућуткају искључиво преговорима  и на тај начин спрече стравична разарања.

Расправљајући и о овој теми, Комитет за међународну сарадњу СУБНОР-а Србије се заложио за разумевање и миран дијалог на свим местима у којима пламти ратна буктиња.

Борачкој организацији предстоји и низ активности на међународној сцени. У том смислу наша делегација ће наредних дана учествовати у Будимпешти на свечаностима поводом ослобођења од фашизма у Другом светском рату.

Истом приликом, у главном граду Мађарске, заседаће и Извршни одбор Међународне федерације покрета отпора ФИР са седиштем у Берлину. На дневном реду налазиће се тренутна ситуација у окружењу, а посебно ће бити донет програм прославе јубиларне годишњице слободе и Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

У наредном месецу и у Москви ће се одржати велики скуп посвећен херојским ослободилачким данима и победе над хитлеровском нацистичком Немачком. Организатор је Сверусијски савез ветерана, чији је председник, генерал армије проф. др Михаил Мојсејев, позвао и делегацију СУБНОР-а Србије.

Представници наше организације учествоваће током овог месеца и на скупу у Берлину, где ће се састати Извршни одбор Светске федерације бивших бораца ФМАК и расправљати, такође, о најважнијим темама данашњице.

Једно реаговање на Међународна сарадња

  • pedjaza каже:

    Dvedesti vek je bio vek velikih ratova i stradanja. U njemu su bila čak 2 svetska rata i veliki broj regionalnih i lokalnih ratova.
    70 godina nakon Drugog svetskog rata, čini se da svetski mir nikada nije bio ugroženiji od tada. Međunaroni skupovi boračkih i antifašističkih organizacija, koji će uskoro biti održani, svakako su prilika da se da doprinos smirivanju tenzija i očuvanju svetskog mira, od strane organizacija koje okupljaju ratne veterane, bivše borce, članove njihovih porodica, potomke, antifašiste i sve poštovaoce odbrambenih i oslobodilačkih ratova.
    Nesumnjivo je da će predstavni SUBNOR-a Srbije, kao iskusni i prekaljeni kadrovi u ovim ogrganizacijama, koji dolaze iz zemlje čiji žitelji su kroz istoriju mnogo krvi prolili za svoju slobodu, imati značajnu ulogu na najavljenim skupovima.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Partly Cloudy
07:0715:57 CET
WedThuFri
min -2°C
3/-3°C
4/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.