САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 779210Укупно посета:
  • 2479960Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ДОБАР  ГЛАС  СЕ ДАЛЕКО  ЧУЈЕ

Сваким даном СУБНОР Србије прима потврду о новом угледу на међународној сцени. Резултати рада у сопственој средини и добар глас се, што би рекао наш народ, далеко чују.

За нашу традиционално патриотску и антифашистичку организацију су се заинтересовали и у далеком али пријатељском Пекингу. Због тога је новинар Зхао Пенг из редакције Кинеског међународног радија посетио СУБНОР Србије да би се на лицу места, у разговору, информисао о делатности преко 100 хиљада чланова, о животу и статусу ветерана из народноослободилачког партизанског рата, о потомцима и подмлађивању, историјским преварама и настојањима да се измени слика о Другом светском рату, о управо учесницима тешких битки са фашистима који знају, према томе, боље од свих шта су страдања и због тога сада, као и у многим приликама раније, дижу глас против звецкања оружјем и директних претњи и инвазија, из геостратешких побуда, на  територије богате природним ресурсима.

Разговор новинара из Кине и вд председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића трајао је више од једног часа и обухватио и низ историјских и актуелних тема и из међународне политике. Али и сарадњу два народа и посебно путеве унапређења односа ветеранских организација у име бољег разумевања и доприноса општој сагласности у свету.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Једно реаговање на Међународна сарадња

  • pedjaza каже:

    Interesovanje za aktivnosti SUBNOR-a od strane novinara međunarodnog radija iz najmnogoljudije zemlje sveta, koja je mnogo puta do sada dokazala svoj prijateljski stav prema Srbiji, kao i opširan intervju koji je urađen sa v.d. predsednikom, ukazuje da je najmasovnbija boračka i antifašistička organizacija u Srbiji na i te kako dobrom glasu u međunarodnoj javnosti.
    Na sve pokušaje revizije istorije Drugog svetskog rata na ovim prostorima, SUBNOR ima čime da se suprotsavi. Međunarodni ugled tu igra veoma značajnu, možda i presudnu, ulogu, jer oni koji se žele deklarisati kao antifašisti i rodljobi, a niko ih time ne smatra osim sami sebe, nemaju relevantnu valorizaciju svojih neistina.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Clear
05:4319:41 CEST
ThuFriSat
min 18°C
32/19°C
33/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.