САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782255Укупно посета:
  • 2485889Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

„ВЕСНИК МИРА“ НА ДЕЛУ

Највећа међународна организација бораца ветерана ФМАК, чији је истакнути члан и један од осам оснивача 1948. године у Паризу био СУБНОР, одржава Генералну скупштину у пољском граду Сопоту. Представник СУБНОР-а, амбасадор Драгомир Вучићевић, члан Председништва СУБНОР-а Србије, истакао је, да ће Генерална скупштина разматрати низ врло значајних питања. Укључујући избор новог председника Међународне федерације бивших бораца која окупља удружења из више од 80 земаља са свих континената, затим оживљавање рада ФМАК и његових регионалних органа, питања финансирања.

Разматраће се ситуација у свету и у појединим регионима и оценити какву улогу има ФМАК који је  именован од стране ОУН за „Весника мира“. Борачко-инвалидска заштита и стање у појединим земљама биће високо на агенди овог значајног међународног скупа.

Предвиђено је, поред осталог, да се одрже и састанци континенталних органа. За нас најзначајнији – Стални комитет за европске послове – разматраће стање и проблеме еворпских организација, чланица ФМАК. Потпредседник овог Сталног комитета је наш представник, Драгомир Вучићевић. Избором на ту високу функцију одато је велико признање СУБНОР-у Србије за дугогодишње активности на међународном плану и допринос раду значајне међународне организације.

Једно реаговање на Међународна сарадња

  • pedjaza каже:

    FMAK potvrđuje svoj zadatak da širi antifašističke i slobodarske ideje širom sveta, pod okriljem OUN.
    Sada, kada je svetski mir ugrožen akcijama i pretnjama sa raznih strana, uloga FMAK-a je postala značajnija nego inače. Srbija i njeni građani mogu biti ponosni što je SUBNOR bio jedan od osam osnivača ove najveće i najmasovnije boračke i antifašističke organizacije u svetu, kao što je i njen potpredsednik upravo predstavnik naše boračke organizacije. Tako povoljna pozicija SUBNOR-a Srbije ukazuje na visok stepen poštovanja koji i danas, 70 godina nakokn pobede nad fašizmom, ima naša zemlja. To treba da nam služi za čast i ponos i da bude još jedan od argumeana u prilog međunarodnog vrednovanja antifašističke borbe partizanskog pokreta, predvođenog KPJ i maršalom Josipom Brozom Titom, koju SUBNOR baštini.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Rain
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 6°C
16/4°C
18/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.