САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782288Укупно посета:
  • 2485932Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ПРИЗНАЊЕ СУБНОР-у СРБИЈЕ

Из Берлина, где је седиште Међународне федерације покрета отпора и антифашиста, стигла су писма председника Вилмоша Хантија и генералног секретара Улриха Шнајдера.

Двојица челника, у одвојеним порукама председнику СУБНОР-а Србије Душану Чукићу изражавају признање за добро организовано заседање Извршног комитета одржано у Београду септембра.

„Мој поштовани антифашистички пријатељу,

Врло ми је драго што су чланови ИК ФИР-а такође одали признање за антифашистички рад СУБНОР-а са чиме сам ја директно упознат већ више година.

Честитам на вашем руковођењу и свим члановима СУБНОР-а који су помогли организовање успешног састанка Извршног комитета. Уз антифашистички поздрав, Вилмош Ханти.“

Др Улрих Шнајдер, генерални секретар ФИР-а, написао је:

„Врло смо поносни и позитивних утисака са нашег састанка у Београду. Посебно високи ниво интересовања званичних партнера представљао је добар аспект тог скупа.

Много вам хвала за одличан рад у припреми нашег скупа. Настављамо са заједничким активностима.“

И члан Извршног комитета ФИР из Русије, Николај Ројанов, обратио се председнику СУБНОР-а Србије писмом захвалности због успешно организованог скупа у Београду посебно посвећеног даљим акцијама у развоју антифашизма кад великом делу планете прете ратне трубе.

Једно реаговање на Mеђународна сарадња

  • pedjaza каже:

    Priznanja koja SUBNOR Srbije dobija od visokih predstavnika FIR-a i drugih nacionalnih boračkih i antifašističkih organizacija dokazuju ispravnost linije na kojoj se on nalazi već decenijama unazad i kvalitet sadašnjih aktivnosti.
    Ovo bi trebalo da obraduje organe vlasti u Srbiji, ali i sve antifašistički i mirnodopski opredeljenje građane, koji mogu biti ponosni da njihova zemlja ima ovoliko cenenjenu organizaciju u međunarodnim krugovima.
    Nadam se da će ovakvi gestovi ubrzati proces vraćanja SUBNOR-u mesta koje mu objektivno pripada u društvu, a koje mu je nepravednim političkim odlukama u ne tako dalekoj prošlosti nepravedno oduzeto, čime je sveden na udruženje građana. Brojnost članstva, masovnost aktivnosti, dužina postojanja i međunarodne pozicije samo su neke od stvari koje ukazuju na neophodnost pravnog definsanja ove organizacije na način kako je to učinjeno u većini zemalja Evrope i sveta.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Clear
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 6°C
16/4°C
18/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.