САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 791927Укупно посета:
  • 2507308Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

МИР ПОТРЕБАН КАО НИКАД ДО САДА

Међународна федерација антифашиста и покрета отпора са седиштем у Берлину, чији је агилни члан СУБНОР Србије, огласила се саопштењем поводом најновијих збивања на светској сцени. У саопштењу ФИР се, између осталог, каже:

„Као “Амбасадори мира“ Уједињених нација, ФИР и његове чланице деценијама раде на превазилажењу конфликта Исток-Запад, на остварењу свеобухватног разоружања и на елиминисању разлога за рат. Сада је акција мировног покрета и антифашиста потребнија него икад.

Месецима већ НАТО захтева да све земље чланице треба да повећају буџет за наоружање до екстремних два процента бруто друштвеног производа. У многим примерима, то значи удвајање трошкова припреме за рат. Поред тога, размештање војних јединица на исток, НАТО што је јасно усмерено против Русије.

ФИР позива све земље да се прикључе захтеву мировњака за “разоружавање уместо донаоружавања.“ Видимо значајан позитиван сигнал у изјави председника Путина да Русија смањује буџет за наоружање.

Међународна ситуација је затегнута спекулативним тврдњама владе Британије у “случају Скрипаљ“. Без стварних доказа, влада Русије је оптужена за покушај убиства. Опасни потези и протеривање дипломата Русије из низа земаља чланица НАТО-а, опасно затежу међународне односе. Политички одговор руске владе је искоришћен као претекст за даљу ескалацију НАТО.

ФИР позива све владе да се врате на пут нормалне дипломатије, да се укључе у дијалог, и да избегну ескалацију унутар европских односа“ – стоји у изјави Међународне федерације антифашиста.

Једно реаговање на Међународна сарадња

  • pedjaza каже:

    Reakcija FIR-a je sasvim opravdana. Sačinjena od antifašističkih i boračkih organizacija Evropskih zemalja i Izraela, FIR je organizacija koja ima ogroman autoritet, ali i kompetencije u pogledu vojno-političkih i bezbednosnih procesa.
    Apel za smanjenje vojnih budžeta, razoružanje i eliminaciju tenzija je baziran na negativnim iskustvima iz istorije. Takve tendencije su bile prisutne uoči ratnih sukoba, pa je krajnje vreme da se sa time prestane, kako ne bi smo imali nove reke krvi i brda ljudskih žrtava.
    Svi ljudi koji žele slobodu i mri, a takvih je realno najviše, ne mogu a da ne podrže ovakav korak FIR-a.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0816:29 CET
SunMonTue
3/1°C
3/0°C
2/0°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.