САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784853Укупно посета:
  • 2490463Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СВУГДЕ  СМО  ДОБРОДОШЛИ

На међународном плану је СУБНОР, констатује Председништво, свугде добродошао.

Наш представник је присуствовао прослави легендарне битке за Стаљинград током Другог светског рата. То је била блистава победа славне Црвене армије и на свечаности поводом седамдесетогодишњице било је и изасланство Председника Републике Србије.

Председник Томислав Николић је предложио и да у делегацији буде члан СУБНОР-а Србије. Одговарајући на то високо признање, председник СУБНОР-а проф. др Миодраг Зечевић и Председништво су одредили председника Секције Прве пролетерске бригаде и члана Републичког одбора, ваздухопловног пуковника Зденка Дупланчића.

Делегација наше државе је у Волгограду, негдашњем Стаљинграду на Волги, топло примљена, а наш представник је имао посебне контакте са браниоцима упоређујући искуства и време заједничке борбе против фашиста.

Председништво је расправљало на седници и о позиву Међународне организације антифашиста ФИР, са седиштем у Бечу, да делегација СУБНОР-а Србије учествује на 16. конгресу који ће се почетком октобра одржати у Софији.

СУБНОР наше државе ће, како је одлучено, учествовати на том светском скупу у главном граду Бугарске, где ће, поред осталог, бити расправљано и о актуелним политичким проблемима на планети.

Једно реаговање на Међународна сарадња

  • pedjaza каже:

    Prisustvo predstavnika SUBNOR-a u okviru državne delagacije prilikom obeležavanja sedamdesetogodiđnjice bitke za Staljingrad u Ruskoj federaciji, kao i poziv FIR-a za učešće na 16. kongresu te organizacije, samo su 2 od mnogobroijnih primera priznanja koje SUBNOR ima u svetu. Kao autentična organizacija učesnika, potomaka i poštovalaca NOR-a i drugih oslobodilačkih ratova Srbije, SUBNOR svakaodnevno dokazuje nepokolebljivost u odbrani antifašističkih vrednosti i istrajnost u negovanju sećanja na borce koji su se borili za slobodu svoje domovine. Upravo zato je SUBNOR cenjen u zemlji, ali se po svojim pozitivnim aktivnostima promovisao i u međunarodnim organizacijama boraca i antifašista.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mostly Cloudy
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
14/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.