САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 776706Укупно посета:
  • 2474968Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СВУГДЕ  СМО  ДОБРОДОШЛИ

На међународном плану је СУБНОР, констатује Председништво, свугде добродошао.

Наш представник је присуствовао прослави легендарне битке за Стаљинград током Другог светског рата. То је била блистава победа славне Црвене армије и на свечаности поводом седамдесетогодишњице било је и изасланство Председника Републике Србије.

Председник Томислав Николић је предложио и да у делегацији буде члан СУБНОР-а Србије. Одговарајући на то високо признање, председник СУБНОР-а проф. др Миодраг Зечевић и Председништво су одредили председника Секције Прве пролетерске бригаде и члана Републичког одбора, ваздухопловног пуковника Зденка Дупланчића.

Делегација наше државе је у Волгограду, негдашњем Стаљинграду на Волги, топло примљена, а наш представник је имао посебне контакте са браниоцима упоређујући искуства и време заједничке борбе против фашиста.

Председништво је расправљало на седници и о позиву Међународне организације антифашиста ФИР, са седиштем у Бечу, да делегација СУБНОР-а Србије учествује на 16. конгресу који ће се почетком октобра одржати у Софији.

СУБНОР наше државе ће, како је одлучено, учествовати на том светском скупу у главном граду Бугарске, где ће, поред осталог, бити расправљано и о актуелним политичким проблемима на планети.

Једно реаговање на Међународна сарадња

  • pedjaza каже:

    Prisustvo predstavnika SUBNOR-a u okviru državne delagacije prilikom obeležavanja sedamdesetogodiđnjice bitke za Staljingrad u Ruskoj federaciji, kao i poziv FIR-a za učešće na 16. kongresu te organizacije, samo su 2 od mnogobroijnih primera priznanja koje SUBNOR ima u svetu. Kao autentična organizacija učesnika, potomaka i poštovalaca NOR-a i drugih oslobodilačkih ratova Srbije, SUBNOR svakaodnevno dokazuje nepokolebljivost u odbrani antifašističkih vrednosti i istrajnost u negovanju sećanja na borce koji su se borili za slobodu svoje domovine. Upravo zato je SUBNOR cenjen u zemlji, ali se po svojim pozitivnim aktivnostima promovisao i u međunarodnim organizacijama boraca i antifašista.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Mostly Cloudy
05:0820:19 CEST
TueWedThu
27/18°C
26/19°C
24/17°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.