САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789451Укупно посета:
  • 2499286Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ВЕТЕРАНИ  ЗНАЈУ  ЗАШТО  БРАНЕ  МИР

СУБНОР Србије ће и надаље, без обзира на ограничења финансијске природе, наставити да веома активно и конструктивно учествује у свим антифашистичким и прогресивним акцијама на светској сцени у интересу мира и свеукупне безбедности.

Овај став, који подржавају и руководство и чланство наше многобројне организације, изнет је на седници Комитета за међународну сарадњу, који је заседао под председништвом амбасадора Драгомира Вучићевића. Управо у овим смутним временима, кад општој нестабилној политичкој клими тег додају регионални ратови и изненадна проузрокована сеоба народа из више држава угрожених наметнутим сукобима на азијском и афричком континенту, ветерани из дугог и немилосрдног Другог светског рата и њихови потомци и симпатизери, окупљени у СУБНОР-а Србије, најбоље знају због чега тако здушно бране мир и траже да превлада разум.

Општа агресија, чему је без повода и одобрења Савета безбедности била крволочно изложена наша земља у натовском бомбардовању 1999.године, мора што пре бити дипломатским, политичким, мирним путем прекинута на разложан начин и како је то, на управо завршеној скупштини Светске  федерације федерације, са седиштем у Паризу, тражио представник СУБНОР-а Србије Драгомир Вучићевић. Скуп је одржан у пољском граду Сопоту и окупио је делегације из целог света, пошто ФМАК чине 96 земаља са преко 40 милиона чланова. Један од оснивача је, као садашњи уважани члан, борачка организација наше државе.

У дебати су, на седници Комитета за међународну сарадњу, Станислав Стојановић, Света Атанацковић, Имре Ковач, Голуб Лазовић, Милош Богићевић и председник СУБНОР-а Душан Чукић потврдили забринутост због перманентне затегнутости, подстрекивања на ратне сукобе, изазивања ”револуција” да би се такозване непослушне власти, изабране вољом сопственог народа, свргле и довеле послушничке гарнитуре, као и готово свакодневно инсталирање војних база  и у земљама које нису досад биле блоковски сврставане и ратни сукоби, што је произвело и тренутни непрегледни талас избеглица, морају у интересу човечанства да буду заустављени. А у томе се очекује крупан допринос многобројних борачких организације, међу којима ФМАК има посебну улогу и због тога што је носилац престижног признања ”Весник мира” које додељује ОУН.

Руководство СУБНОР-а је у обавези да о сусретима и контактима у свету, са сродним организацијама, као и о одлукама и потезима у корист мира, антифашизма и спречавања поновног ширења ретроградних појава, успостави иначе нормалну уобичајену сарадњу са државним институцијама Србије којима је сигурно у интересу да се на међународном плану успостави контакт ради општег бољитка.

Комитет је расправљао и о низу тема везаних за активности из своје надлежности. У том погледу и о разгранатој сарадњи локалних одбора, па је још једном потврђена корисност веза али на институциони начин и кроз договоре и према плану Републичког одбора који је статутарно једино овлашћен да води међународну политику СУБНОР-а Србије.

Једно реаговање на Ми и свет

  • pedjaza каже:

    Predlažem da SUBNOR Srbije, na osnovu člana 14. stavova 1. i 2. Zakona o odlikovanjima Republike Srbije (Sl. glasnik RS, br. 88/2009 i 36/2010), uputi predlog Kancelariji ordena da se ambasadoru Dragomiru Vučićeviću dodeli Sretenjski oreden trećeg stepena, za naročite zasluge i lični doprinos u razvoju saradnje sa FMAC-om i organizacijama ratnih veterna mnogih zemalja, posebno u oblasti antifašizma i miroljubive koegzistencije, postignute na funkciji potpredsednika Stalnog komiteta za evropske poslove FMAC-a.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0815:58 CET
SatSunMon
1/-2°C
-1/-7°C
-1/-4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.