САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 791927Укупно посета:
  • 2507308Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ХИМНА СРБИЈЕ ПОДНО КРЕМЉА

Велику част је наша отаџбина Србија доживела на Дан победе у земљи предводници антихитлеровске коалиције у Другом светском рату: химна ”Боже правде” одјекивала је Александровским вртом подно Кремља у славу наше државе и Председника Републике Александра Вучића, који је као гост председника Руске Федерације Владимира Путина присуствовао гигантској паради на Црвеном тргу и потом положио венац на Споменик незнаном јунаку.

На свечаној трибини се, уз домаћина, налазио од гостију из света још само премијер Израела Бенјамин Нетанајаху, који је такође одао пошту херојима непобедиве совјетске Црвене армије.

Са српске стране, паради на којој су приказана и најмодернија војна техника урачунавајући и супер летелице разних намена и свемогућих домета, били су и министри Александар Вулин и Небојша Стефановић.

У Москви је одржан и већ традиционални ”Бесмртни пук” као сећање на борце који су у име слободе и прогона фашистичких злотвора у Другом светском рату жртвовали сопствене животе. Потомци том приликим са пијететеом, у километарским колонама дуж многомилионске Москве, носе фотографије својих најмилијих обећавајући да их ни једна будућа генерација никад неће заборавити.

Председник Путин се и овог Деветог маја налазио на челу такве специфичне историјске колоне, али овог пута тик уз њега је био председник Србије Александар Вучић носећи фотографију свог деде који је страдао од усташке каме.

Иначе, председници Путин и Вучић имали си званични део разговора о низу питања од заједничког интереса за две државе, миру у Европи и свету, привредној сарадњи и учвршћивању изразито добрих пријатељских односа.

Једно реаговање на Ми међу победницима

  • pedjaza каже:

    Prisustvo predsednika Republike Srbije na jednoj ovako značajnoj manifestaciji, u svetskim okvirima, dokaz je poštovanja koje Srbija uživa od strane Ruske federacije, na najvišem nivou. 9. maj kao najveći praznik antifašizma na planeti, koji se u Rusiji tradicionalno obeležava veličanstvenom vojnom paradom, bio je najbolja prilika za ukazivanje poštovanja nekoj stranoj državi.
    Dugogodišnje prijateljstvo između Rusije i Srbije danas je još jednom potvrđeno, čime su otklonjene sve sumnje u eventualno zahlađenje naših dobrih odnosa. Antifašizam je najveća tekovina na kojima se zasniva bliskost naše dve zemlje i naroda u proteklie 73 godine i kojia je trasirala put za njihovo dalje negovanje i unapređenje.

    Slava svim žrtvama fašističkog terora u svetu.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Rain and Snow
07:0816:29 CET
SunMonTue
3/1°C
3/0°C
2/0°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.