САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 794144Укупно посета:
  • 2511297Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ПОДВИГ ШУМАДИНАЦА

Већ традиционална награда ”Проф. др Миодраг Зечевић”, коју додељује СУБНОР Србије у част свог ранијег председника за достигнућа у области публицистике, историографије и издаваштва, припала је за прошлу годину вредним Шумадинцима.

На свечаности у Београду жири у саставу др Мирољуб Васић, генерал Бранислав Поповић и проф. Жељко Зиројевић определио се, између многих радова, за издавачки подухват Окружног одбора Шумадије који је у релативно кратком временском периоду и ни мало завидним материјалним условима објавио 12 књига разних аутора о слободарима из Шумадије и Поморавља и тако оставио потомцима сведочанство о историјској истини времена кад су не ретко част и поштење били испред живота.

А о томе је проф.др Миодраг Зечевић, родом Шумадинац, посветио велики део своје каријере предавајући студентима Београдског универзитета како се чува отаџбина и бори за идеале антифашизма и праведности.

Син Миодрага Миће Зечевића, Срђан, уручио је награду заменику председника Окружног одбора СУБНОР-а Шумадије Мирославу Лазаревићу у присуству председника СУБНОР-а Србије Душана Чукића, који је говорио о великим заслугама за борачку организацију проф. Зечевића, као и чланова Председништва.

На свечаности је говорио и председник Окружног одбора Жељко Зиројевић истичући значај и улогу масовне борачке организације у Шумадији у свим акцијама у интересу бољитка Србије и јединства које је неопходно.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Sunny
06:3617:07 CET
SatSunMon
9/-1°C
11/0°C
13/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.