САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 779210Укупно посета:
  • 2479960Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

„ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“ ЗА СТВАРАОЦЕ

Стигли су радови из књижевности и историографије и публицистике и закључен је конкурс „Драгојло Дудић“ за ову годину, који организује, у оквиру СУБНОР-а Србије, истоимена фондација.

Награде ће 44. пут бити уручене 17.новембра, у 12 часова, у дворани Скупштине Србије у Београду, у Улици краља Милана број 14.

Управни одбор фондације, на седници којом је председавао књижевник Милош Јевтић, закључио је да су се стекли сви услови да посебни жири за књижевност и историографију и публицистику могу да почну са исчитавањем радова и предложе награђене ствараоце.

Први пут ове године СУБНОР Србије је, у оквиру фондације „Драгојло Дудић“, установио и награду за посебан допринос развоју друштвених наука названу по имену преминулог председника многобројне борачке организације и истакнутог научног радника професора др Миодрага Зечевића. Жири ће у обзир узети објављене књиге и радове у последњих дванаест месеци.

Чланови Управног одбора су на седици, у чијем је раду учествовао и председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић, изразили задовољство што се конкурс „Драгојло Дудић“, по имену револуционара и првог председника установљеног Главног народноослободилачког одбора Србије на почетку Другог светског рата, складно одржава и одолева тешком времену и неповољним финансијским условима за културу и ствараоце уопште.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Једно реаговање на Наградни конкурс

  • pedjaza каже:

    Nagradni konkurs „Dragojlo Dudić“ uspeva da se održi i uspešno sprovodi, uprkos svim teškoćama u kojima se naše društvo nalazi. To je još jedan u nizu dokaza upornosti i istrajnosti rukovodstva SUBNOR-a Srbije u ostvarivanju zadataka i očuvanju tradicije.
    Novoustanovljena nagrada koja je ponela ime dr Miodraga Zečevića, predstavlja odličan vid postuhomne zahvalnosti čoveku koji je dao nemerljiv doprinos kao dugogodisšnji predsednik najmasovnije boračke i antifašističke organizacije u Srbiji.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
20°
Clear
05:4319:41 CEST
ThuFriSat
min 18°C
32/19°C
33/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.