САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784641Укупно посета:
  • 2490060Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ДРЖАВА МОРА ДА БРАНИ НАШЕ ИНТЕРЕСЕ

Председништво Општинског одбора СУБНОР-а Неготин одржало је комеморацију поводом НАТО агресије на СР Југославију 1999. и потом Резолуције 1244. Савета безбедности.

Председништво је оценило да је НАТО била акт агресије на суверену, малу, мирољубиву земљу. О Југославију су се том приликом огрешили НАТО и Савет безбедности који није позвао агресора да обустави примену силе, није пружио подршку земљи која се нашла у стању нужне самоодбране, нити је предузео мере предвиђене  у глави 7. Повеља Уједињених нација везано за сузбијање агресије и успостављање мира.

Агресори су очекивали да ће за само неколико дана бомбардовања Југославија бити поражена и прихватити ултиматуме везане за Косово и Метохију, повратак албанских избеглица, долазак страних трупа у нашу земљу и спровођења плана из Рамбујеа.

Кумановским споразумом, оцењује председништво, утврђени су модалитети повлачења наших снага са Косова као и отварање демилитаризованих зона на удаљености од 5 до 25 км. од Косова. Њиме је заправо закључен предуслов да Савет безбедности усвоји план за решавање косовског питања. Председништво је оценило да је Резолуција 1244 на коју се и данас позивају чиниоци међународне заједнице, али и наше земље, представљала компромис, као и већина других докумената те врсте које се доносе у Међународној заједници.

Борци Крајине не прихватају никакво насилно наметање истовремено се залажу за поштовање одредби Резолуције 1244. и свих осталих докумената везаних за Косово и Метохију. Није могуће толерисати двојни морал и да се за сваки неуспех окриви српска страна а да се албанска штити.

Уједињене нације ни до данас, 16 година после, нису решиле проблем Косова и Метохије, око њега се воде бесперспективне дебате а албански злочинци који су одговорни за трговину људским органима у „жутој кући“, спалили цркве 2007, убили децу на купању, жетеоце на њиви, путнике у аутобусу, још нису изведени пред лице правде.

Председништво СУБНОР-а у Неготину захтева од државних органа да истрају у борби за очување српских интереса на Косову и Метохији.

Једно реаговање на Неготин

  • pedjaza каже:

    Dosta godina je prošlo od završetka NATO agresije na SR Jugoslaviju, a da je veliki broj pitanja ostao otvoren i nerešen. Državni organi Republike Srbiji bi trebalo da se intenzivno angažuju na rešavanju tih pitanja, jer se od posledica te zločinačke agresije, u velikom delu, još uvek nismo oporavili.
    Parcijalna rešenja su nedovoljna i stoga treba imati daleko ozbiljniji i odgovorniji pristup celoj tematici.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
16°
Mostly Cloudy
07:0017:45 CEST
SatSunMon
min 9°C
13/6°C
17/8°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.