САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 784857Укупно посета:
  • 2490467Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

ПОГРЕШНИ НА ПРАВИМ МЕСТИМА

Пригодним програмом пред постаментом бисти народних хероја у Неготину обележен је 9. мај Дан победе. Почетак свечаности, у организацији СУБНОР-а Неготин, у оквиру градских мајских свечаностиности означиле су фанфаре, након чега су интониране државна химна и песма борачке организације „По шумама и горама наше земље поносне, иду чете партизана…“

Након тога су на Постамент бисти Народних хероја у централном градском парку венце и цвеће положили: у име амбасаде Руске федерације и народа Русије Владимир Генералов, председник Скупштине општине Неготин др Љубиша Божиновић са замеником Гораном Богићем. Венац СУБНОР-а Неготин положили су Илија Соколовић и Љубомир Ранчић, борци НОР-а.

Отварајући свечану акедемију, госте је поздравио Боривоје Савић, председник Секције СУБНОР-а.

На сцени су, рекао је Драгољуб Филиповић, председник СУБНОР-а Неготин, велики покушаји ревизије и фалсификовања историје које у јеку обележавања стоте годишњице Великог рата и 70-те годишњице  од завршетка Другог светског рата, интезивно спроводе поједине чланице Европске уније. Ревизија је опасна, јер,  искривљује историјске чињенице и од џелата прави жртве, и обратно, од жртава прави џелате, а све то истовремено води обнови  фашизма, који своје отелотворење има у фашистичком покрету. Србија и Европа  не смеју да затварају очи пред тим појавама, посебно не би смеле да дозволе рехабилитацију народних џелата“.

У пригодном програму учествовали су ученици градских основних школа, средње музичке школе,  рецитатори Неготинске гимназије, који су присутне упознали са значајем 9. маја за српску, европску и светску историју и малишани Предшколске установе „Пчелица“.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
10°
Mist
07:0417:40 CEST
TueWedThu
17/8°C
17/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.