САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 782283Укупно посета:
  • 2485926Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ВРАТИТЕ „ВЕЧНИ ПЛАМЕН“

Из општинске организације СУБНОР-а у Новом Београду, са потписом председника Драгољуба Давидовића, стигао је захтев да се на обали Дунава, у оквиру парка „Ушће“ и недалеко од палате „Србија“, врати у пређашње стање споменик „Вечна ватра“.

Споменик је подигнут као опомена свима после злочиначке агресије НАТО на нашу земљу 1999.

СУБНОР Србије у потпуности подржава иницијативу нашег одбора у Новом Београду.

„По информацијама које се могу сазнати из медија, у наредном периоду се планира уређење простора Парка пријатељства на ушћу Саве у Дунав (на потезу од ушћа до хотела „Југославија“).

На наведеној површини егзистира и својом висином доминира „Вечна ватра“, споменик жртвама НАТО агресије на нашу земљу 1999. године. У јавности се води полемика око опстанка овог некада монументалног здања те и наша Општинска организација жели да поново изнесе свој став у вези овог споменика.

Чланови Нови Београд сагласни су и једногласно  подржавају иницијативу да наведени простор треба што пре да се примерно уреди и буде понос Новог Београда, града Београда и целе Републике Србије, али никако по цену уклањања постојећег споменика.

Без обзира ко је тај споменик подигао и упркос покушајима његове политизације, он је опстао и сваке године постао место, где се 24.марта окупљају многобројне организације и удружења ради одавања почасти жртвама НАТО агресије.

Захтевамо да се не забораве жртве и обележје које је у њихову част подигнуто, те да се исто врати у првобитно достојно и достојанствено стање и тиме покаже да је њихова жрта незаборавна  и независна од дневне политике.

У том циљу од руководства Републичког и Градског СУБНОР и свих патриотских организација очекујемо да код надлежних органа подрже наш став и предузму одговарајуће кораке да се спомен обележје врати у првобитно и још боље стање“.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Clear
06:2818:32 CEST
MonTueWed
min 6°C
16/4°C
18/4°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.