САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 776786Укупно посета:
 • 2475112Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

ЈЕДАН БАРЈАК ЗА СВЕ ГЕНЕРЦИЈЕ

Под једним, истим, барјаком у корист наше отаџбине и сигурне сутрашњице јесу, и биће, све генерације у Србији.
Ово је речено у Београду, на скромној свечаности поводом славних јулских празника, у општинској организацији СУБНОР-а Савског венца, приликом уручивања чланских књижица.
Нових 40 чланова, углавном потомака партизана из ослободилачких борби у Другом светском рату, затим антифашиста и поштовалаца масовног непоколебљивог СУБНОР-а Србије, са поносом и радошћу је ушло у чланство са жељом да се одмах и без резерве укључе у многобројне и вишестране активности. О томе је говорио и председник одбора у Савском венцу, агилни пуковник Зденко Дупланчић.
СУБНОР Србије наставља, заједно са свим општинским и у овом случају са Градским одбором Београда, да новим омасовљењем и ширењем организације допринесе општем импулсу за заједничке боље дане. Тековине НОБ су путоказ, а антифашистичка борба током Другог светског рата, залога и инспирација – истакли су учесници јулске свечаности у београдској општини Савски венац.

 

2 реаговања на Нови чланови

 • Todor Pavlov каже:

  Naša organizacija SUBNOR treba da bude temelj i polazna tačka za izgradnju nove komunističke partije i novog komunističkog društva među članovima SUBNOR-a postoje mnogi ugledni komunisti i istaknute ličnosti iz vremena socijalističke izgradnje počev od Generala-pukovnika Stevana Mirkovića koji je počasni predsednik sadašnjeg Saveza komunista Jugoslavije u Srbiji takve osobe i slične njemu treba da budu jedni od nosilaca novog SKJ-a i zahvaljući njima kao starim komunistima i antifašistima mladi mogu da nastave komunistički put antifašizma i komunizma zato je potrebno što veći broj članova naročito mladih naraštaja u SUBNOR-u jer SUBNOR je poslednji bastion socijalističkog vremena u SFRJ, drug Todor Pavlov. http://todorpavlov.blogspot.com/

 • pedjaza каже:

  Kadrovsko omasovljavanje SUBNOR-a, prevashodno mlađim antifašistički orijentisanim članovim, pokazuje da i ako je od završetka Drugog svetskog rata prošlo skoro 70 godina, ima dosta onih koji duboko poštuju tekovine antifašitsičke borbe i kojima je anitašizam idejno opredeljenje.
  Iz dana u dan SUBNOR sve više potvrđuje u praksi da je organizacija koja uspešno odoleva različitim ideološkim i političkim uticajima vremena i da čvrsto stoji na poziciji odbrane i zaštite tekovina tonama krvi zalivene borbe hrabrih partizana, predvođenih Komunističkom partijom Jugoslavije, na čelu sa Josipom Brozom Titom.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Fair
05:0920:19 CEST
WedThuFri
26/19°C
23/18°C
27/17°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.