САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 776783Укупно посета:
  • 2475106Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

МЕДАЉА БОРЦА ПРИЗНАЊЕ И ПОДСТРЕК

На скупштини Секције бораца Козарачке битке-епопеје Нови Сад, која је одржана у Новом Саду, председник СУБНОР-а АП Војводине Светомир Атанацковић уручио је Медаљу борца Милану Вукелићу, председнику Секције и председнику Градског одбора СУБНОР-а града Новог Сада.

Медаља борца је највеће признање СУБНОР-а Србије поводом седме деценије победе над фашизмом и 75-тогодишњице подизања устанка у нашој земљи.

Председник СУБНОР-а Војводине, Светомир Атанацковић, изразио је задовољство што признање одлази у руке Милана Вукелића подсећајући да борба никада не престаје и да данас морамо бити јединственији у одбрани славних текова НОБ-а и очување наше организације.

Милан Вукелић је захвалио напомињући да није признање само њема већ сваком члану Секције бораца Козарачке битке-епопеје и СУБНОР-а града Новог Сада, који својим деловањем раде на очувању општехуманих идеја и традиција славних партизана. Он је нагласио да ово „признање долази управу у тренутку тешких напора на очувању истине, када многи покушавају да од поражених постану победници, али да је истина само једна и она је на нашој страни. Верујем да ћемо пребродити све тренутне тешкоће и да ћемо у години јубилеја – 75 година од Устанка народа Србије и народа Југославије против фашизма показати веће јединство и одлучност у одбрани антифашистичких тековина. Медаља није само признање нашег колективног рада већ и подстрек за још бољи рад“.

Једно реаговање на Нови Сад

  • pedjaza каже:

    Da se u Srbiji NOB poštuje koliko realno zaslužuje, 2016. godina bi bila zvanično proglašena godinom antifašizma, jer je pre tačno 75 godina podignut ustanak protiv nacifašističkih okupatora i njihovih slugu, u svim njenim delovima.
    SUBNOR Srbije je na čelu kolone onih koji poštuju ovaj značajni jubilej i zbog toga zaslužuje sve pohvale. Bez SUBNOR-a, antifašističke tekovine bi bile prilično zapostavljene, a NOB gotovo zaboravljena. Upravo zato, mi antifašisti treba da budemo ponosni na najmasoviju boračku i antifašističku organizaciju u Srbiji, pa i na Balkanu i da nastojimo da je sačuvamo i unapređujemo što je više moguće.

Конкурс

РЕПУБЛИЧКИ ОДБОР СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА „ДРАГОЈЛО ДУДИЋ“

р а с п и с у ј у

47. наградни конкурс за књижевно-историографске радове

за 2018. годину

За необјављене радове из књижевности и историографије о ослободилачкој борби и неговању традиција у години у којој обележавамо 77 година устанка народа Србије и седам деценија постојања СУБНОР-а Србије.

Конкурс за књижевност обухвата све области књижевног стваралаштва, а из историографије – истраживачке, публицистичке и мемоарске радове, који се односе на неговање традиција Народноослободилачког рата и ранијих ослободилачких ратова и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2018. године.

Радове потписати шифром, а у посебној затвореној коверти доставити основне податке о аутору.

Жири ће најбоље радове наградити и похвалити.

Радове доставити на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком „За конкурс „Драгојло Дудић“.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 15. новембра 2018. године, а награде и похвале уручене 17. новембра 2018. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање
Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
18°
Fair
05:0920:19 CEST
WedThuFri
26/19°C
23/18°C
27/17°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.