САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 789317Укупно посета:
  • 2499082Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ФАЛСИФИКАТОРИ  ИСТИНЕ  НЕЋЕ  ПРОЋИ

 Сала Дома војске Србије у Новом Саду била је тесна да прими све који цене и поштују антифашистичку народноослободилачку партизанску борбу.

На свечаности поводом дана слободара,  председник СУБНОР-а АП Војводине и потпредседник СУБНОР-а Србије Светомир Атанацковић посебно је истакао:

”Наш допринос победи над фашизмом најбоље се огледа у завршним операцијама за ослобођење 1944-1945. године, јер смо осим СССР-а и Велике Британије једина европска земља, која је са својом армијом, држала део заједничког фронта од Дунава до Јадранског мора и повезивала снаге совјетске Црвене армије у Мађарској и англо-америчке у Италији.

Ту и такву антифашистичку борбу, у времену у којем живимо, када журимо у ЕУ, када та иста Европа осуђује фашизам и фашистичке злочине, острашћена група силом жели да наш антифашизам додели онима што су су током читавог Другог светског рата сарађивали и заједно са окупатором наносили највеће зло своме народу. Уплашено и ужурбано желе да што пре, а баш у години када славимо највећи празник 70 година победе над фашизмом, да рехабилитују Дражу  и друге колаборационисте. Та намера им неће проћи”.

Скупу се обратио и Славиша Грујић, покрајински секретар за културу и јавно информисање, одајући признање народноослободилачкој антифашистичкој борби са жељом да се погроми фашизма никад и нигде не понове.

 Председник СУБНОР-а АП Војводине Светомир Атанацковић уручио је највеће признање СУБНОР-а Србије „МЕДАЉУ БОРЦА“ носиоцима Партизанске споменице 1941. Перки Ђурчјански, др Павлу Катићу и Јовану Јовићу.

Свечаност је увеличало и културно-уметничко друштво „Лучинушка“ из Београда  извођењем  руских и српских песама. Цео програм је водила глумица СНП Гордана Ђурђевић Димић.

BANJICA I 9.MAJ - DAN POBEDE NAD FASIZMOM 070 BANJICA I 9.MAJ - DAN POBEDE NAD FASIZMOM 057 BANJICA I 9.MAJ - DAN POBEDE NAD FASIZMOM 050

 

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Mostly Cloudy
07:0715:57 CET
WedThuFri
min -2°C
3/-3°C
4/1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2018. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2018.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.