САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 792044Укупно посета:
  • 2507481Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ОКУПИТИ ШТО ВИШЕ ОМЛАДИНЕ

У Новом Саду је, у присуству делегата десет месних удружења и три секције које делују у оквиру СУБНОР-а града, одржана редовна годишња скупштина.

Била је то прилика да се рад органа СУБНОР-а града Новог Сада, који су изабрани на претходној изборној скупштини поверењем већине делегата, анализира и утврде нови задаци.

На отварању Скупштине, Милан Вукелић, председник Градског одбора СУБНОР-а, поздравио је учеснике са два значајна јубилеја: 75 година херојске битке на Сутјесци и 70 година оснивања СУБНОР-а Србије. А потом, у извештају, рекао:

”Држећи се ратне крилатице „да и у деофанзиви морамо држати офанзивни дух“ трудили смо се да наше ограничене материјалне могућности, техничке и људске ресурсе искористимо максимално рационално и ефикасно. Можемо рећи да смо успели да остваримо  постављене циљеве и планове и да календарску годину завршимо са позитивним материјалним стањем, што није увек био случај.

Како смо увек и говорили наша највећа вредност је човек. Покушали смо да се максимално ангажујемо у помоћи најстаријим и болесним члановима.

Током 2017. године имали смо доста живу активност када су у питању различити сусрети и обележавања. Верујемо да ћемо у наредном периоду успети са више успеха да остваримо циљеве и да се сакупимо у што већем броју”.

У свечаном делу Скупштине уручене су Повеље поводом 70 година СУБНОР-а члановима који су учешћем у рату и миру дали допринос победи над фашизмом и неговању слободарских традиција.

Као централни задатак у наредном периоду наглашено је подмлађивање свих организација СУБНОР-а на територији града.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Snow
07:0716:32 CET
TueWedThu
2/-1°C
8/1°C
2/-1°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.